Categories: Društvo

“Seti se da si smrtan”

Memehto Mori-Seti se da si smrtan naziv je priručnika psihologa i psihoterapeuta Petra Jeknića, koji je promovisan u Novom Pazaru. Jeknić je ovu knjigu posvetio svojim kolegama, ali i  i onima koji boluju od teških bolesti, izlečenima, članovima njihovih porodica, medicinskim radnicima, kao i široj javnosti

U Narodnoj biblioteci Dositej Obradović  predstavljena je knjiga ” Memehto mori”, “Seti se da si smrtan”, autora psihologa i psihoterapeuta iz Kraljeva Petra Jeknića. Jeknić je knjigu napisao na osnovu  četvorogodišnjeg iskustva pružanja psihološke podrške pacijentima obolelim od bolesti koje, kako kaže, bitno utiču na kvalitet i dužinu života, uglavnom su to bili oboleli od karcinoma, kao i njihovim porodicama.

Na promociji su, osim autora, govorili načelnik Centra za palijativno zbrinjavanje dr Asim Leković i dr Aladin Husović.  Kažu da je priručnik  Pisan jasnim, jednostavnim I kratkim rečenicama, tako da  je pristupačan svim zainteresovanim čitaocima.

Ovu knjigu ocenjuju mnogi kao dobar i značajan rad, jer se  na konkretan, jasan I pristupačan način objašnjava kako se osećaju pacijenti koji su u terminalnoj fazi bolesti, ali i kako se trebaju ponašati bližnji.

Koliko je  zanimljiv ovaj priručnik govori pažnja koju je izazvala knjiga, jer je veliki broj građana, medicinskih radnika i psihologa pristvovalo promociji priručnika “Seti se da si smrtan “u biblioteci u Novom  Pazaru.

 

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

59 mins ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

1 hour ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

1 hour ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

11 hours ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

15 hours ago

Bačevac: Od suštinske važnosti izgradnja saobraćajnice Kraljevo – Novi Pazar

Bačevac: Dobro je što imamo tri ministra iz reda manjinskih naroda, ali građane Novog Pazara…

16 hours ago