Društvo

“Seti se da si smrtan”

Memehto Mori-Seti se da si smrtan naziv je priručnika psihologa i psihoterapeuta Petra Jeknića, koji je promovisan u Novom Pazaru. Jeknić je ovu knjigu posvetio svojim kolegama, ali i  i onima koji boluju od teških bolesti, izlečenima, članovima njihovih porodica, medicinskim radnicima, kao i široj javnosti

U Narodnoj biblioteci Dositej Obradović  predstavljena je knjiga ” Memehto mori”, “Seti se da si smrtan”, autora psihologa i psihoterapeuta iz Kraljeva Petra Jeknića. Jeknić je knjigu napisao na osnovu  četvorogodišnjeg iskustva pružanja psihološke podrške pacijentima obolelim od bolesti koje, kako kaže, bitno utiču na kvalitet i dužinu života, uglavnom su to bili oboleli od karcinoma, kao i njihovim porodicama.

Na promociji su, osim autora, govorili načelnik Centra za palijativno zbrinjavanje dr Asim Leković i dr Aladin Husović.  Kažu da je priručnik  Pisan jasnim, jednostavnim I kratkim rečenicama, tako da  je pristupačan svim zainteresovanim čitaocima.

Ovu knjigu ocenjuju mnogi kao dobar i značajan rad, jer se  na konkretan, jasan I pristupačan način objašnjava kako se osećaju pacijenti koji su u terminalnoj fazi bolesti, ali i kako se trebaju ponašati bližnji.

Koliko je  zanimljiv ovaj priručnik govori pažnja koju je izazvala knjiga, jer je veliki broj građana, medicinskih radnika i psihologa pristvovalo promociji priručnika “Seti se da si smrtan “u biblioteci u Novom  Pazaru.

 

Podeli