Categories: DruštvoPolitika

Novinaru onemogućeno izveštavanje sa izborne skupštine Nove Srbije u Prijepolju

Novinaru “Večernjih novosti” Alemu Rovčaninu nije dozvoljeno da prisustvuje sednici već je zamoljen od strane obezbeđenja da napusti malu salu Doma kulture.

U Prijepolju je održana Izborna skupština Nove Srbije na kojoj je prisustvovao i predsednik stranke Velimir Ilić. Novinaru “Večernjih novosti” Alemu Rovčaninu nije dozvoljeno da prisustvuje sednici već je zamoljen od strane obezbeđenja da napusti malu salu Doma kulture u kojoj je sednica održana dok je snimatelju užičke televizije 5 omogućeno da nesmetano radi svoj posao.

Prijepolje jedan od retkih gradova gde se stranka Velimira Ilića nalazi na vlasti i u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom. U proteklih godinu dana kako u gradu na Limu tako i širom Srbije ovu stranku su napustili brojni članovi, poslednji primer za to je grad na Đetinji gde je ceo odbor u sredu 7. februara pristutio SNS pa je u tom gradufaktički Nova Srbija prestala da postoji.

U nameri da saznamo da li se lider stranke Velimir Ilić plaši da bi sličan scenario mogao da se dogodi i u Prijepolju novinar našeg lista otišao je na skupštinu stranke koja je bila javna i otvorena za javnost, međutim umesto mogućnosti da dobije odgovor na to pitanje zampoljen je da napusti prostorije.

Inače, pored pristalica Nove Srbije skupu su prisustvovali funkcioneri nekoliko strankana i to Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, zatim Stranke dekokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina, Pokreta socijalista Aleksandra Vulina i osnivač lokalne Demokratske partije Sandžaka Bahrija Beganović.

Izvor: Večernje novosti

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

7 hours ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

20 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

20 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

20 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

1 day ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

1 day ago