Novinaru onemogućeno izveštavanje sa izborne skupštine Nove Srbije u Prijepolju

Novinaru “Večernjih novosti” Alemu Rovčaninu nije dozvoljeno da prisustvuje sednici već je zamoljen od strane obezbeđenja da napusti malu salu Doma kulture.

U Prijepolju je održana Izborna skupština Nove Srbije na kojoj je prisustvovao i predsednik stranke Velimir Ilić. Novinaru “Večernjih novosti” Alemu Rovčaninu nije dozvoljeno da prisustvuje sednici već je zamoljen od strane obezbeđenja da napusti malu salu Doma kulture u kojoj je sednica održana dok je snimatelju užičke televizije 5 omogućeno da nesmetano radi svoj posao.

Prijepolje jedan od retkih gradova gde se stranka Velimira Ilića nalazi na vlasti i u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom. U proteklih godinu dana kako u gradu na Limu tako i širom Srbije ovu stranku su napustili brojni članovi, poslednji primer za to je grad na Đetinji gde je ceo odbor u sredu 7. februara pristutio SNS pa je u tom gradufaktički Nova Srbija prestala da postoji.

U nameri da saznamo da li se lider stranke Velimir Ilić plaši da bi sličan scenario mogao da se dogodi i u Prijepolju novinar našeg lista otišao je na skupštinu stranke koja je bila javna i otvorena za javnost, međutim umesto mogućnosti da dobije odgovor na to pitanje zampoljen je da napusti prostorije.

Inače, pored pristalica Nove Srbije skupu su prisustvovali funkcioneri nekoliko strankana i to Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, zatim Stranke dekokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina, Pokreta socijalista Aleksandra Vulina i osnivač lokalne Demokratske partije Sandžaka Bahrija Beganović.

Izvor: Večernje novosti

Podeli