Categories: Društvo

Mirno za vreme praznika

Doček Nove Godine i naredna dva praznična dana protekli su u Novom Pazaru mirno i bez značajnijeg remećenja javnog reda i mira. Praznične saobraćajne gužve i dolazak velikog broja vozila iz inostranstva i susednih gradova napravile se velike gužve na gradskim ulicama. U vreme praznika dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda sa lakšim telesnim povredama i manjom materijalnom štetom.

Povodom dočeka Nove Godine i naredna dva praznična dana pripadnici policije u PU Novi Pazar pojačali su patrole i pozorničke aktivnosti, naročito  u blizini ugostiteljskih objekata gde su organizovana novogodišnja slavlja. Već 31.decembra, pred doček Nove Godine, na autobuskoj stanici u Novom Pazaru uhapšen je I.H.(1954. godište) iz Kraljeva kod kojeg je pronađeno i oduzeto kilogram i 134 grama sušene biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, 80 tableta tramadola i 15 tableta apaurina.

Za I.H je po nalogu tužioca određeno zadržavanje od 48 sati i u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biće priveden tužilaštvu.

Za vreme praznika, pripadnici Saobraćajne policije sprovodili su pojačanu kontrolu saobraćaja , sa posebnim akcentom na prekršaje vožnje pod uticajem alkohola, vožnje nedozvoljenom brzinom  i sa neispravnim svetlosno signalnim uređajima. Za dva dana prazanika dogovdilo se 5 saobraćajnih nezgoda u kojima je 4 lica zadobilo lakše telesne povrede, a materijlna šteta je iznosuila oko 230.000 dinara. Prema nezvaničnim informacijama policija, vatrogasna služba i hitna pomoć intervenisale su sinoć oko 22 sata i 30 minuta kod Mehovog krša gde je u kanjonu reke Ibar pronađeno vozilo sa beživotnim telom vozača. Rasvetljavanje ovog događaja je u toku.

Prema podacima PU Novi Pazar praznični dani protekli su bez većeg remećenja javnog reda i mira, a ove godine smanjena je i upotreba pirotehničkih sredstava  i pucanja iz vatrenog oružja.

Podeli

Galib Gicic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

4 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

11 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

11 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

11 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

11 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

12 hours ago