Categories: Društvo

Sjenica spremna za Svjetski juniorski kup

Na Ski centru Žari u Sjenici u toku je faza postavljanja 25 kućica, tj. dobro opremljenih kontejnera za sportiste , u kojima će moći da se smjeste takmičari iz cijele Srbije ali i svijeta,  čime će Sjenica moći da aplicira i da bude domaćin Svjetskog juniorskog kupa. Ovaj projakat finansira Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija  Republike Srbije.

Direktor Ustanove za sport i rekreaciju u Sjenici, Mirsad Hodžić je istakao, da iza uspješne realizacije Ski centra Žari stoji predan i istrajan danonoćni rad, vjerovanje u sopstvene planove, iako kako kaže drugi nisu vjerovali, te smatrali da je Ski centar Žari sizifovski posao. Kao još jedan vrijedan detalj sjeničkog Ski centra Žari, je i donacija 25 kontejnera za sportiste, koji će biti odskočna daska za razvoj ovog ski centra, ali i za apliciranje za Svjetski juniorski kup.

Prema riječima predsednika Opštine Sjenica, Hazba Mujovića,  Sjenica je uvijek imala dobre skijaše, ali nije imala dobro skijalište za sve ljubitelje zimskih sportova, ali i one koji se aktivno bave ovim sportom. Tada zajedničkim snagama budžetskih sredstava i privrednika Sjenice, nastaje Ski centar  Žari koji  iz dana u dan postaje savremeno strijelište i centar zimskih sportova. Mujović ističe da je posebno ponosan na činjenicu da je cijeli Ski centar Žari napravljen iz sopstvenih budžetskih sredstava kao i pomoći nekolicine privrednika Sjenice. Uz 30% finansijska sredstzva, projekat  Ski cenatr Žari realizovan  je 100%.

Direktor Ustanove za sport i rekreaciju u Sjenici, Mirsad Hodžić je takođe dodao da Ski centar Žari redovno obilaze takmičari iz cijele Evrope, ali da bi ovaj Ski centar u potpunosti zaživio potrebna je i realizacija pratećih objekata, restorana i hotela.  Sljedeća faza, još jedna u nizu,  je priprema projekta za formiranje Centra za alpske discipline, a čiji cilj je da Ski centar Žari bude centar turističke ponude zimi, ali i ljeti.

 

Irma Hodžić

 

 

 

 

 

 

Podeli

Senada Kalic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

13 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

20 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

20 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

20 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

20 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

20 hours ago