Društvo

Sjenica spremna za Svjetski juniorski kup

Na Ski centru Žari u Sjenici u toku je faza postavljanja 25 kućica, tj. dobro opremljenih kontejnera za sportiste , u kojima će moći da se smjeste takmičari iz cijele Srbije ali i svijeta,  čime će Sjenica moći da aplicira i da bude domaćin Svjetskog juniorskog kupa. Ovaj projakat finansira Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija  Republike Srbije.

Direktor Ustanove za sport i rekreaciju u Sjenici, Mirsad Hodžić je istakao, da iza uspješne realizacije Ski centra Žari stoji predan i istrajan danonoćni rad, vjerovanje u sopstvene planove, iako kako kaže drugi nisu vjerovali, te smatrali da je Ski centar Žari sizifovski posao. Kao još jedan vrijedan detalj sjeničkog Ski centra Žari, je i donacija 25 kontejnera za sportiste, koji će biti odskočna daska za razvoj ovog ski centra, ali i za apliciranje za Svjetski juniorski kup.

Prema riječima predsednika Opštine Sjenica, Hazba Mujovića,  Sjenica je uvijek imala dobre skijaše, ali nije imala dobro skijalište za sve ljubitelje zimskih sportova, ali i one koji se aktivno bave ovim sportom. Tada zajedničkim snagama budžetskih sredstava i privrednika Sjenice, nastaje Ski centar  Žari koji  iz dana u dan postaje savremeno strijelište i centar zimskih sportova. Mujović ističe da je posebno ponosan na činjenicu da je cijeli Ski centar Žari napravljen iz sopstvenih budžetskih sredstava kao i pomoći nekolicine privrednika Sjenice. Uz 30% finansijska sredstzva, projekat  Ski cenatr Žari realizovan  je 100%.

Direktor Ustanove za sport i rekreaciju u Sjenici, Mirsad Hodžić je takođe dodao da Ski centar Žari redovno obilaze takmičari iz cijele Evrope, ali da bi ovaj Ski centar u potpunosti zaživio potrebna je i realizacija pratećih objekata, restorana i hotela.  Sljedeća faza, još jedna u nizu,  je priprema projekta za formiranje Centra za alpske discipline, a čiji cilj je da Ski centar Žari bude centar turističke ponude zimi, ali i ljeti.

 

Irma Hodžić

 

 

 

 

 

 

Podeli