Categories: Društvo

Netačni navodi Fehratovića su štetni po građane i ne priliče narodnom poslaniku

„Navodi narodnog poslanika Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Jahje Fehratovića izneti nedavno u republičkoj Skupštini o stanju u Osnovnoj školi „Stefan Nemanja“ nisu tačni, a to dokazuju brojni radovi u ovoj školi”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac . Direktor ove škole Edin Dugopoljac najavio je da će protiv svih onih koji u javnost izneli neistine u vezi sa realizacijom projekta rekonstrukcije škole biti podnete krivične prijave .

Tvrdnje poslanika Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Jahje Fehratovića da je u postupku realizacije projekta rekonstrukcije OŠ „Stefan Nemanja“ napravljen niz propusta, te da škola nema spoljnu izolaciju odnosno fasadu, uznemirile su javnost. Upravo u želji da zaustavi tendencije pojedinih struktura da građanima zarad političkih poena nanose štetu, navode je prokomentarisao gradonačelnik Nihat Biševac, istakavši da je interes preko hiljadu učenika, njihovih roditelja i svih Novopazaracva na prvom mestu.

„Navodi narodnog poslanika BDZS Jahje Fehratovića izneti nedavno u republičkoj Skupštini o stanju u Osnovnoj školi „Stefan Nemanja“ nisu tačni. Rekao je da u školi nije urađena fasada a ja ovim putem želim da kažem da smo uz pomoć KraljevineNorveške i Vlade Srbije, ne samo uradili fasadu nego je čitava škola preuređena. Škola je dobila novi krov, instalirano je novo grejanje, mokri čvorovi i fasada, zamenjene su kompletne električne i vodovodne instalacije. Možemo razgovarati o boji fasade i o tome da li se boja nekome dopda ili ne, a oko postojanja fasade ne treba polemisati. Neistine iznete u Skupštini ne priliče jednom narodnom poslaniku“, kazao je Biševac.

Direktor Osnovne škole Stefan Nemanja Edin Dugopoljac istakao je da će protiv svih koji su iznoseći u javnost neistine u vezi sa projektom rekonstrukcije škole, napravili pometnju i narušili ugled obrazovne ustanove, biti podnete krivične prijave. Dugopoljac je kazao da je nedobronamernim i netačnim navodima u političke svrhe naneta šteta svim građanima Novog Pazara, učenicima i roditeljima škole ali i donatorima, koji su novac za rekonstrukciju namenili sa namerom da poboljšaju kvalitet obrazovanja u Novom Pazaru. Dugopoljac je ovim povodo za sutra najavio konferenciju za novinare, na kojoj će, zarad važnosti da javnost zna istinu,biti prezentovani detalji projekta rekonstrukcije i adaptacije OŠ „Stefan Nemanja.

 

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

Ovog ponedeljka pretežno sunčano vreme

U Novom Pazaru tokom većeg dela dana sunčano vreme. Maksimalna dnevna temperatura do 21 stepen…

6 mins ago

Novi Pazar danas protiv Spartaka

Fudbaleri Novog Pazara na Gradskom stadionu igraju od 16 časova protiv Spartaka iz Subotice meč…

16 mins ago

Hamad u 19h na centralnom terenu protiv Medvedeva

Teniser iz Novog Pazara, Hamad Međedović igra od 19 časova meč 3. kola mastersa u…

19 mins ago

Izrael ubio više od 35.000 Palestinaca od 7. oktobra

Više od 35.000 Palestinaca je ubijeno, a više od 76.600 ranjeno u brutalnom izraelskom napadu…

28 mins ago

Istekao rok za prijavu lista za izbore 2. juna

Rok za predaju izbornih lista za izbore za Skupštine 14 gradova kao i 74 lokalne…

31 mins ago

Atletičari Novog Pazara uspešni tokom vikenda

Atletičari Novog Pazara ostvarili su značajne rezultate na takmičenjima tokom prethodna tri dana, uz dve…

11 hours ago