Categories: Svet

HAOS U NEMAČKOJ Sedam osoba poginulo u nevremenu

Najmanje sedam osoba je poginulo, a na desetine je povređeno u olujnom nevremenu Ksavijer koje je pogodilo severoistočnu Nemačku, rušeći drveće i izazivajući prekid saobraćaja.

Svi nastradali poginuli su kada su na automobile u kojima su bili, pala stabla ili grane.

Kako navode nemački mediji, od posledica nevremena u Brandenburgu su nastradale četiri osobe, a u Hamburgu, Berlinu i pokrajini Meklenburg-Donja Pomeranija po jedna.

U Hamburgu je jedno drvo palo na vozilo s dve žene, od kojih je jedna poginula, a druga je povređena, te je u bolnici, javila je policija.

Jedan putnik je poginuo od pada drveta na put u regionu Meklenburg-Pomeranija, dok je u oblasti Brandeburg koja okružuje Berlin jedno drvo probilo vozilo u kojem je za volanom bila žena koja je poginula, navele su lokalne vlasti. Još jedan vozač je poginuo od pada grane na kola u istoj oblasti, a u sličnim okolnostima su ginule još dve osobe.

Vlasti u Hamburgu su upozorile stanovnike da ne izlaze, dok je u Berlinu vetar dostizao brzinu od 120 kilometara na sat. U ova dva najveća nemačka grada nevreme je izazvalo saobraćajni kolaps a na hiljade ljudi nije moglo da se preveze na svoja odredišta.

Samo za tri sata vatrogasna služba u Berlinu imala je više od 700 intervencija, dok su u Hamburgu za šest sati nadležni intervenisali 1.200 puta.

Zbog nevremena su otkazani mnogi letovi, a došlo je i do prekida u železničkom saobraćaju zbog velikog broja oborenih stabala na prugama.

Na nekim lokacijama prekinut je i drumski saobraćaj zbog drveća koje je iščupano palo na puteve.

U nekoliko severnih država zatvorene su regionalne železničke linije zbog opasnosti od grana drveća koje su pale na pruge.

Nevremenom su najviše pogođeni pokrajine Berlin, Brandenburg, delovi Saksonije, Šlezvig Holštajn i Meklenburg-Donja Pomeranija.

 

Izvor: Tanjug , Beta-AFP

 

Podeli

Senada Kalic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

4 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

11 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

11 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

11 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

11 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

11 hours ago