Categories: Sport

Oko 800 školaraca na Jesenjem krosu

“Rifat Burdžović Tršo” ekipni je pobednik tradicionalnog Jesenjeg krosa u konkurenciji osnovnih škola, koji je održan danas na Atletskom stadionu u Novom Pazaru, dok je Gimnazija bila najuspešnija srednja škola.

Kros, koji je organizovao novopazarski Sportski savez, uz pomoć Saveza za školski sport, Atletskog kluba Novi Pazar i Sportsko-sajamske ustanove Pendik, okupio je oko 800 učesnika u ukupno 24 trke.

“Bilo je prijavljeno 15 osnovnih i šest srednjih škola, koje su prethodno imale svoja takmičenja. Zadovoljstvo je prirediti kros na ovom velelepnom zdanju, a gradska uprava odmah pored gradi još jedan sportski kompleks sa rukometnim, odbojkaškim i košarkaškim terenima. I na tim terenima možemo organizovati opštinska takmičenja”, rekao je direktor Sportskog saveza Emir Mehmedović.

Kod prvih razreda osnovnih škola pobede su ostvarili Amel Nokić iz “Đure Jakšića” i učenica “Avda Međedovića” Amina Rugovac, a kod drugih Hamed Avdović (Osnovna škola Rifat Burdžović Tršo) i Marta Mrlješ (Osnovna škola Dositej Obradović).

Fatih Dedić (Osnovna škola Avdo Međedović) i Merva Vučelj (Osnovna škola Rifat Burdžović Tršo) slavili su u uzrastu trećih, a Omer Zećirović (Osnovna škola Desanka Maksimović) i Emina Redžović (Osnovna škola Rifat Burdžović Tršo) u konkurenciji četvrtih razreda.

Rijad Zenković (Osnovna škola Halifa Bin Zaid Al Nahjan) i Mejra Mehmedović (Osnovna škola Vuk Karadžić) bili su bez premca među petim, dok su se kod godinu starijih izdvojili Altan Bulić (Osnovna škola Vuk Karadžić) i Alma Papić (Osnovna škola Vuk Karadžić).

U kategoriji sedmih razreda prvi su kroz cilj prošli Ahmet Zoranić (Osnovna škola Halifa Bin Zaid Al Nahjan) i Delila Šonjić (Osnovna škola Desanka Maksimović), dok su među najstarijim osnovcima briljirali Aleksandar Vukomanović (Osnovna škola Meša Selimović) i Ajša Zahitović (Osnovna škola Vuk Karadžić).

U trci prvih razreda srednjih škola pobedili su Naser Hadrović (Škola za dizajn tekstila i kože) i Fatima Osmanović (Ugostiteljsko-turistička škola), što je kod srednjoškolaca koji pohađaju drugi razred pošlo za rukom Merisu Ruševiću (Škola za dizajn tekstila i kože) i Aidi Suljović (Medicinska škola).

Među trećim razredima srednjih škola dominirali su Senad Elmazbegović (Gimnazija) i Merima Škrijelj (Ugostiteljsko-turistička škola), a Semir Berović i Ajša Baltić obezbedili su dvostruki trijumf Medicinskoj školi kod najstarijih srednjoškolaca.

“Najbolji će već u subotu trčati na drugom ovogodišnjem Krosu RTS-a u Šapcu, možda i na još nekom od preostalih. Ovo je način da nađemo nove talente, kojih ima u našem gradu. Takođe, kros je potvrda odlične saradnje sa sportskim ustanovama iz Novog Pazara, a tu su i Ministarstvo omladine i sporta i Atletski savez Srbije”, rekao je direktor Atletskog kluba Novi Pazar Edin Zuković.

M. Minić

Podeli

Miljan Minić

Recent Posts

Da li srebro može skinuti zlato sa trona? Cena ovog plemenitog metala najveća u poslednjih 10 godina – i nastavlja rasti

Trend rasta cene zlata na svetskim berzama prati i trend rasta cene srebra. Cena zlata…

3 hours ago

Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je…

4 hours ago

Katarski ministar dobitnik priznanja “Husein paša Boljanić”

Drugog dana zvanične posjete Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, katarski ministar za vakufe i islamska…

4 hours ago

STOMAČNI VIRUS HARA SRBIJOM Ovo su simptomi, faze i savet lekara za oporavak: “Za ovom hranim svi posegnu, ali baš to TREBA IZBEGAVATI”

Osećaj netrpeljivosti u stomaku praćeno povraćanjem, mučninom, malaksalošću, a mogućom i temperaturom tegobe su na…

4 hours ago

Pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena

Prvog dana vikenda očekuje nas sunčano i suvo vreme, a najviša temperatura iznosiće 28 stepeni.…

4 hours ago

U HOTELU „BOROVI“ ODRŽAN SAMIT: Američka podsekretarka Elizabet Alen sa mladima

Američka podsekretarka za javnu diplomatiju i javne poslove Elizabet Alen izjavila je danas u hotelu…

20 hours ago