Categories: Kultura

Svi bibliotekari na jednom mjestu

U Narodnoj biblioteci “ Dositej Obradović” u Novom Pazaru, održan je okrugli sto na temu “Kapi zavičaja –  Česme”. Cilj današnjeg okupljanja velikog broja bibliotekara iz Srbije i Crne Gore bio je razmjena informacija, novih ideja, te da zajedno pronađu najlakši način kako da prikupljeno znanje učine upotrebljivim, korisnim i dostupnim  svim svojim sugrađanima.

Prema riječima direktora Narodne biblioteke ”Dositej Obradović”, Elijasa Rebronje, okrugli  sto “Kapi zavičaja –  Česme, je povod više da se usklade planovi i aktivnosti kada je u pitanju rad biblioteka ali i zavičajnog odjeljenja.

Iako su u Kraljevu ne postoje česme o kojim se danas razgovaralo, poziv za ovaj okrugli ih je izuzetno  obradovao, istakla je bibliotekarka Narodne biblioteke “Stefan Prvovenčani” iz Kraljeva, Marijana Jakšić.

Bibliotekarka Narodne biblioteke “Vuk Karadžić” Prijepolje, Hajrija Džigal – Kriještorac ističe da su ovakvi događaji jako korisni kako bi se se prikupljeno znanje učinilo korisnim, upotrebljivim i dostupnim svim svojim sugrađanima.

Planovi Narodne biblioteke ”Dositej Obradović”su mnogostruki, a kada je konkretno riječ o Zavičajnom odjeljenju, prema riječima direktora biblioteke Elijasa Rebronje, za 2018. godinu u planu su izdavanje elektronskih knjiga, foto albuma, kao i izdavanje knjige pod nazivom “ Hiljadu poznatih Pazaraca”.

 

I.Hodžić

Podeli

Senada Kalic

Recent Posts

Železničar – Novi Pazar 3:1

Gol za Novi Pazar postigao je Mihajlo Petković u 45. minutu.

56 mins ago

Da li srebro može skinuti zlato sa trona? Cena ovog plemenitog metala najveća u poslednjih 10 godina – i nastavlja rasti

Trend rasta cene zlata na svetskim berzama prati i trend rasta cene srebra. Cena zlata…

7 hours ago

Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je…

7 hours ago

Katarski ministar dobitnik priznanja “Husein paša Boljanić”

Drugog dana zvanične posjete Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, katarski ministar za vakufe i islamska…

7 hours ago

STOMAČNI VIRUS HARA SRBIJOM Ovo su simptomi, faze i savet lekara za oporavak: “Za ovom hranim svi posegnu, ali baš to TREBA IZBEGAVATI”

Osećaj netrpeljivosti u stomaku praćeno povraćanjem, mučninom, malaksalošću, a mogućom i temperaturom tegobe su na…

8 hours ago

Pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena

Prvog dana vikenda očekuje nas sunčano i suvo vreme, a najviša temperatura iznosiće 28 stepeni.…

8 hours ago