Categories: Društvo

Turski ambasador i ministarka za infrastrukturu dogovorili: Rehabilitacija regionalnih puteva u okolini Novog Pazara i Tutina prioritet

Potpredsednica Vlade i ministarka Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom Turske u Srbiji Tanžuom Bilgičem o učešću te zemlje u rehabilitaciji regionalnih puteva u okolini Novog Pazara i Tutina. Ambasador Bilgič je ranije izjavio da njegova zemlja nije odustala od kreditiranja rekonstrukcije magistralnih puteva Novi Pazar- Sjenica i Novi Pazar- Tutin.

Tema razgovora potpredsednice Vlade  Zorane Mihajlović i ambasadora Tanžua Bilgiča bili su dogovori o protokolima i sporazumima koje će Srbija I Turska  tokom posete predsednika Erdogana potpisati iz oblasti infrastrukture. Kao jedan od najvažnijih projekata navedena je izgradnja auto-puta od Beograda do Sarajeva, za koji je Turska izrazila spremnost da se pojavi kao investitor. Na sastanku je bilo reči i o rehabilitaciji regionalnih puteva u okolini Novog Pazara i Tutina.

Mihajlovićeva je predložila ambasadoru da tokom posete predsednika Erdogana, ali i posle toga, veliki broj turskih građevinskih kompanija poseti Srbiju kako bi bili upoznati i uzeli učešće u vrednim infrastrukturnim projektima koji se rade u Srbiji.

Podsećamo da je Bilgič rekao ranije da njegova zemlja nije odustala od kreditiranja rekonstrukcije magistralnih puteva Novi Pazar- Sjenica i Novi Pazar- Tutin.
“I dalje postoje određeni tehnički problemi, ali sam uveren da ćemo ih prevazići. Nismo odustali i napustili ove projekte i njihova realizacija će nam biti prioritet u narednom periodu”, rekao je tada Bilgič

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

16 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

23 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

23 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

23 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

23 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

24 hours ago