Categories: Kultura

“Dani dijaspore” ulazi u završnicu

Kulturna manifestacija „Dani dijaspore“ ulazi u samu završnicu. Protekli vikend je u Novom Pazaru upravo bio u znaku ove kulturne manifestacije , kada su se domaćoj publici i mnogobrojnim gostima predstavili folklorni ansambli iz Rožaja, mnogobrojni vokalni solisti , te poznata grupa „Derman“. Večerašnjim koncertom Nede Ukraden i hora Isa beg, manifestacija „Dani dijaspore“ će biti zatvorena.

Prethodni vikend , počev od petka , pa sve do nedjelje, na ljetnoj sceni Novog Pazara, obilovao je zanimljivim muzičkim repertoarom. Sudeći po reakcijama gledalaca iz Novog Pazara ali i gostiju koji su dolazili iz svih gradova Sandžaka, manifestacija „ Dani dijaspore“ koja ulazi u samu završnicu, svojim repertoarom je pružila za svakoga po nešto.

U petak se novopazarskoj publici svojim bogatim programom, predstavilo  KUD „Vrelo Ibra“ iz Rožaja , kojima je ovo drugi put da se pojavljuju na ovoj manifestaciji.

U okviru ove manifestacije, u subotu  se publici predstavilo KUD “Petnjica“, te vokalni solisti Suada Karišik,  Esad Zećović i drugi.

Pretposljednjeg dana manifestacije, publiku svih uzrasta je dugo u noć zabavljala već afirmisana grupa „Derman“, na čelu sa vokalnim solistom, poznatijim kao predstavnikom Sandžaka na Turkoviziji,   Almedinom Varošaninom.

Kako su istakli organizatori, manifestacija „ Dani dijaspore“ bila je poklon ljudima koji žive daleko od svog rodnog kraja i kao sjajna prilika kada se publici predstaavio veliki broj vokalnih solista, više i manje  poznatih, te grupe i folklorni ansambli.

Kulturna manifestacija „Dani dijaspore“ se održavala  od 28. jula do 7.avgusta, a večaras, kao završnica, Novopazarce i goste ovog grada, svojim mega hitovima će zabavljati Neda Ukraden i hor Isa beg.

Irma Hodžić

Podeli

Senada Kalic

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

7 hours ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

20 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

20 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

20 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

1 day ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

1 day ago