Kultura

“Dani dijaspore” ulazi u završnicu

Kulturna manifestacija „Dani dijaspore“ ulazi u samu završnicu. Protekli vikend je u Novom Pazaru upravo bio u znaku ove kulturne manifestacije , kada su se domaćoj publici i mnogobrojnim gostima predstavili folklorni ansambli iz Rožaja, mnogobrojni vokalni solisti , te poznata grupa „Derman“. Večerašnjim koncertom Nede Ukraden i hora Isa beg, manifestacija „Dani dijaspore“ će biti zatvorena.

Prethodni vikend , počev od petka , pa sve do nedjelje, na ljetnoj sceni Novog Pazara, obilovao je zanimljivim muzičkim repertoarom. Sudeći po reakcijama gledalaca iz Novog Pazara ali i gostiju koji su dolazili iz svih gradova Sandžaka, manifestacija „ Dani dijaspore“ koja ulazi u samu završnicu, svojim repertoarom je pružila za svakoga po nešto.

U petak se novopazarskoj publici svojim bogatim programom, predstavilo  KUD „Vrelo Ibra“ iz Rožaja , kojima je ovo drugi put da se pojavljuju na ovoj manifestaciji.

U okviru ove manifestacije, u subotu  se publici predstavilo KUD “Petnjica“, te vokalni solisti Suada Karišik,  Esad Zećović i drugi.

Pretposljednjeg dana manifestacije, publiku svih uzrasta je dugo u noć zabavljala već afirmisana grupa „Derman“, na čelu sa vokalnim solistom, poznatijim kao predstavnikom Sandžaka na Turkoviziji,   Almedinom Varošaninom.

Kako su istakli organizatori, manifestacija „ Dani dijaspore“ bila je poklon ljudima koji žive daleko od svog rodnog kraja i kao sjajna prilika kada se publici predstaavio veliki broj vokalnih solista, više i manje  poznatih, te grupe i folklorni ansambli.

Kulturna manifestacija „Dani dijaspore“ se održavala  od 28. jula do 7.avgusta, a večaras, kao završnica, Novopazarce i goste ovog grada, svojim mega hitovima će zabavljati Neda Ukraden i hor Isa beg.

Irma Hodžić

Podeli