Categories: Društvo

Promocija monografije „Hasan Hanić-život i delo“

Sinoć je na platou ispred biblioteke „Doisutej Obradović“ u Novom Pazaru promovisana monografija „Hasan Hanić-život i delo“ u izdanju Instituta ekonomskih nauka. Promociji su porisutvovali brojni ugledni gosti .

Hasan Hanić je redovni profesor Beogradske bankarske akademije – Fakulteta za bankarstvo, osiguranje i finansije, Univerziteta Union u Beogradu. Godine 1993. izabran je za redovnog profesora Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Na ovom fakultetu odbranio je magistarsku tezu i doktorsku disertaciju. Ceo svoj životni vek je proveo radeći u Beogradu i promovišući ono što je nauka i kultura ovog kraja. Na promociji monografije „Hasan hanić-život i delo“ među gostima su bili potpredsednik Vlade Srbije i ministar Rasim Ljajić, gradonačelnik Nihat Biševac, državni sekretar dr Meho Mahmutović, profesor Čedomir Čupić i profesor Maruf Fetahović, a putem video snimka prisutnima su se obratili i dr Jovan Zubović i dr Milan Eremeić.

Od podataka iz biografije Hasana Hanića  izdvajamo i da je  okviru studijskih boravaka proveo određeno vreme na ekonomskim fakultetima i poslovnim školama u Njujorku, Londonu, Hamburgu, Berlinu i Moskvi. U svojstvu gostujućeg profesora držao je nastavu na ekonomskim fakultetima u Subotici, Kragujevcu, Nišu, Podgorici i Sarajevu. Biran je u zvanje gostujućeg profesora na univerzitetima u Torinu u Italiji i Košicama u Slovačkoj.

Podeli

Galib Gicic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

11 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

18 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

18 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

18 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

18 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

18 hours ago