Društvo

Promocija monografije „Hasan Hanić-život i delo“

Sinoć je na platou ispred biblioteke „Doisutej Obradović“ u Novom Pazaru promovisana monografija „Hasan Hanić-život i delo“ u izdanju Instituta ekonomskih nauka. Promociji su porisutvovali brojni ugledni gosti .

Hasan Hanić je redovni profesor Beogradske bankarske akademije – Fakulteta za bankarstvo, osiguranje i finansije, Univerziteta Union u Beogradu. Godine 1993. izabran je za redovnog profesora Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Na ovom fakultetu odbranio je magistarsku tezu i doktorsku disertaciju. Ceo svoj životni vek je proveo radeći u Beogradu i promovišući ono što je nauka i kultura ovog kraja. Na promociji monografije „Hasan hanić-život i delo“ među gostima su bili potpredsednik Vlade Srbije i ministar Rasim Ljajić, gradonačelnik Nihat Biševac, državni sekretar dr Meho Mahmutović, profesor Čedomir Čupić i profesor Maruf Fetahović, a putem video snimka prisutnima su se obratili i dr Jovan Zubović i dr Milan Eremeić.

Od podataka iz biografije Hasana Hanića  izdvajamo i da je  okviru studijskih boravaka proveo određeno vreme na ekonomskim fakultetima i poslovnim školama u Njujorku, Londonu, Hamburgu, Berlinu i Moskvi. U svojstvu gostujućeg profesora držao je nastavu na ekonomskim fakultetima u Subotici, Kragujevcu, Nišu, Podgorici i Sarajevu. Biran je u zvanje gostujućeg profesora na univerzitetima u Torinu u Italiji i Košicama u Slovačkoj.

Podeli