Categories: Društvo

Pohvalnice i novčane nagrade za novopazarske đake generacije

 

Đaci generacije novopazarskih osnovnih i srednjih škola danas su nagrađeni pohvalnicama i novčanim nagradama koje su obezbedili grad Novi Pazar i privrednik iz ovog grada Halil Kuč. Priznanja je uručio gradonačelnik Nihat Biševac koji je tom prilikom istakao da su mladi budućnost našeg grada.

 Na svečanom prijemu u čast đaka generacije novopazarskih osnovnih i srednjih škola gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, koji je i uručio pohvalnice i novčane nagrade, istakao je da će lokalna samouprava u narednom periodu uložiti dodatne napore kako bi učenici u ovom gradu imali što bolje uslove za školovanje.

“Vi ste sigurno budućnost ovoga grada, i Grad ima obavezu da nastavi još više u narednom periodu da odvaja sredstva za razvoj školstva i za poboljšanje uslova za odvijanje nastave, jer ste vi to svojim rezultatima i zaslužili.  Sutra kada budete završili svoje školovanje i postanete stručnjaci u svojoj struci siguran sam da ćete dati doprinos za dalji razvoj našeg grada. Želim vam puno uspeha u daljem školovanju i životu, još jednom vam hvala”, poručio je Biševac.

Učenici koje je škola proglasila đacima generacije ističu da je bilo potrebno mnogo truda i rada, ali da, kada se uči redovno, imate punu podršku roditelja, nastavnika i direktora, ništa nije teško. Nagrada i pohvalnica koju su dobili, kako kažu, predstavlja im veliku čast ali i podstrek za dalje usavršavanje.

Novi Pazar je uvek, na različite načine, nagrađivao najbolje učenike, brojnim priznanjima, nagradama i plaketama. Ovogodišnje novčane nagrade su znatno veće nego ranije, pa je šest najboljih učenika srednjih škola dobilo po 62.000 dinara, od kojih je Grad obezbedio 50.000 dinara, a ostatak sponzor, dok je 16 đaka generacije osnovnih škola nagrađeno sa po 37.000 dinara, od kojih je iz gradske kase izdvojeno 25.000 dinara i 100 eura koje je donirao privrednik iz ovog grada Halil Kuč.

Alma A.

 

 

Podeli

Alma Ademovic

Recent Posts

Masters u Madridu: Međedović u finalu kvalifikacija

Novopazarac u borbi za glavni žreb očekuje boljeg iz duela između Džefrija Džona Vulfa i…

11 hours ago

Palestinci napuštaju istočne dijelove Rafaha uoči moguće izraelske invazije

Stotine Palestinaca počele su napuštati kvartove na istoku Rafaha, na jugu Pojasa Gaze, uoči moguće…

13 hours ago

Izraelska vojska 213 dana izvodi napade na Gazu: Ubijeno 34.735 Palestinaca

Broj Palestinaca koji su ubijeni u napadima izraelske vojske na Pojas Gaze od 7. oktobra…

13 hours ago

U ponoć u Severnoj Makedoniji stupa na snagu izborna tišina uoči drugog kruga izbora

U Severnoj Makedoniji u ponoć stupa na snagu izborna tišina uoči drugog kruga predsedničkih i…

15 hours ago

Dva jaka zemljotresa pogodila Tajvan u razmaku od desetak minuta

Dva jaka zemljotresa u razmaku od desetak minuta pogodili su danas kineski region Tajvan, objavio…

15 hours ago

U EU nezaposleno oko 13,2 miliona ljudi

Stopa nezaposlenosti mladih do 25 godina u EU u martu 2024. iznosila je 14,6 odsto…

15 hours ago