Categories: Društvo

Humanitarka, Safija Muratović, nastavlja da pomaže

Privatnici okupljeni oko humanitarke Safije Muratović donirali su dva rashladna uređaja odeljenju za nefrologiju i hemodijalizu. Oni su poklonili i jedan frižider odeljenju za onkologiju pri Opštoj bolnici sa ciljem da pacijentima olakšaju liječenje a lekarima rad.

“Ideja je da se pomogne pacijentima, da im se olakša boravak i liječenje na odeljenju za nefrologiju i hemodijalizu, posebno u periodu visokih temperatura”, rekla je humanitarka, Safija Muratović. Ona je  prikupila sredstva za nove rashladne uređaje i za njihovu ugradnju.  I ovog puta odazvali su se, kako ona kaže, ljudi velikog srca. Predstavnici odjeljenja ističu da je pomoć stigla u pravo vrijeme.

“ Mi smo prije nedjelju dana imali malu havariju. Prestali su da nam rade rashladni uređaji. Krenuli smo u akciju prikupljanja pomoći i dobili smo je od gospođe Safije Muratović. Pomoć je značajna i itekako će nam koristiti “, rekao je nefrolog dr. Edvin Hadžibulić.

Pomoć je dobilo i odjeljenje onkologiju. Pacijentima i osoblju na ovom odjeljnju  bio je neophodan frižider, a  humanitarka Safija Muratović se i za to pobrinula.  Ovim je upotpunjena prošlonedjeljna donacija vrijedna 10 hiljada eura, a koju su vidu opreme, aparata, posteljine dobila mnoga odjeljenja Opšte bolnice.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

12 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

19 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

19 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

19 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

19 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

19 hours ago