Društvo

Humanitarka, Safija Muratović, nastavlja da pomaže

Privatnici okupljeni oko humanitarke Safije Muratović donirali su dva rashladna uređaja odeljenju za nefrologiju i hemodijalizu. Oni su poklonili i jedan frižider odeljenju za onkologiju pri Opštoj bolnici sa ciljem da pacijentima olakšaju liječenje a lekarima rad.

“Ideja je da se pomogne pacijentima, da im se olakša boravak i liječenje na odeljenju za nefrologiju i hemodijalizu, posebno u periodu visokih temperatura”, rekla je humanitarka, Safija Muratović. Ona je  prikupila sredstva za nove rashladne uređaje i za njihovu ugradnju.  I ovog puta odazvali su se, kako ona kaže, ljudi velikog srca. Predstavnici odjeljenja ističu da je pomoć stigla u pravo vrijeme.

“ Mi smo prije nedjelju dana imali malu havariju. Prestali su da nam rade rashladni uređaji. Krenuli smo u akciju prikupljanja pomoći i dobili smo je od gospođe Safije Muratović. Pomoć je značajna i itekako će nam koristiti “, rekao je nefrolog dr. Edvin Hadžibulić.

Pomoć je dobilo i odjeljenje onkologiju. Pacijentima i osoblju na ovom odjeljnju  bio je neophodan frižider, a  humanitarka Safija Muratović se i za to pobrinula.  Ovim je upotpunjena prošlonedjeljna donacija vrijedna 10 hiljada eura, a koju su vidu opreme, aparata, posteljine dobila mnoga odjeljenja Opšte bolnice.

Podeli