Categories: Društvo

Gradonačelnik primio predstavnike Kancelarije Turaka u inostranstvu

 

Gradonačelnik Nihat Biševac danas je primio direktora Kancelarije Turaka u inostranstvu i srodnih zajednica. Razgovor se odnosio na uspostavljanje odnosa i dalju saradnju sa ovom Kancelarijom.

Gosti su želeli da naprave kontakt sa velikim brojem studenata koji su školovanje završili u Republici Turskoj, a istovremeno i da razviju saradnju sa srodnim zajednicama u Srbiji. Razgovor sa gradonačelnikom obuhvatio je upravo ova pitanja i planove za dalju saradnju.

„Ova poseta je značajna ako znamo da je veliki broj naših studenata završio osnovne i postdiplomske studije u Turskoj i da je i sada veliko interesovanje za studiranje u Turskoj. Razgovarali smo o narednoj saradnji i u kojem pravcu će se ta saradnja odvijati. Razgovarali smo koja su to deficitarna zanimanja i koje su to potrebe našeg grada kada su osnovne i postdiplomske studije u pitanju“,rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

„Kao Direkcija za Turke u inostranstvu Vlade Republike Turske,  mi smo nadležna ustanova koja koordinira stipendiranje studenata stranih država. Svesni smo da imamo dosta studenata koji su diplomirali, a iz raznih krajeva su Srbije, pa zato želimo da ih okupimo i nastavimo saradnju.Takođe, želimo da sarađujemo i sa ovdašnjom lokalnom samoupravom. Želim da se zahvalim gradonačelniku što je odvojio vreme i primio nas. Razmatrali smo neka pitanja naše dalje saradnje. Želim da čestitam braći ovde nastupajući ramazanski Bajram“, rekao je direktor Kancelarije Turaka u inostranstvu Mehmet Kose.

Gosti iz Turske nisu propustili priliku da posete i Turski kulturni centar koji deluje i radi u okviru zgrade novopazarskog Kulturnog centra.

Podeli

Galib Gicic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

16 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

23 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

23 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

23 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

23 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

23 hours ago