Categories: Društvo

Murić: Moguća izgradnja novog Centra za socijalni rad

Novi objekat Centra za socijalni rad može biti izgrađen do kraja tekuće ili početkom narerdne godine – najavila je pomoćnica ministra za rad, boračka i socijalna pitanja Zdravka Milenković, prilikom posete Novom Pazaru. Nakon sastanka sa predstavnicima lokalne vlasti u Upravi grada, ona je obišla i lokaciju za izgradnju novog objekta, u neposrednoj blizini postojećeg Centra za socijalni rad.  

Potreba za boljim uslovima rada u postojećem objektu Centra za socijalni rad u Novom Pazaru odavno je postojala. Sada postoji i realna mogućnost da se za te namene izgradi novi poslovni prostor.

”Pomoćnica ministra, Zdravka Milenković donela nam je jako lepe informacije da postoji mogućnost da uđemo u projektovanje i eventualno izgradnju zgrade Centra za socijalni rad. Većina građana zna da radni uslovi u postojećem objektu su jako nekonforni i loši. U pitanju je stari, kombinovani objekat još iz sedamdesetih. To je bio komunistički pilot projekat da su i radnici i korisnici u istoj zgradi i to već godinama pokazuje brojne nedostatke. Sada se otvara mogućnost, s obzirom da imamo slobodnu lokaciju pored postojeće zgrade, da izgradimo potpuno novi objekat”, izjavio je nakon sastanka, član Gradskog veća Fevzija Murić.

U novom objektu, kaže Murić, mogu biti i prostorije Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje. ”Izgradnjom takvog objekta poboljšali bi se uslovi funkcionisanja, kako Centra za socijalni rad, tako i drugih nacionalnih institucija, koje trenutno nemaju adekvatan prostor. Zadovoljni smo što se otvaorila ovakva mogućnost i da će, najverovatnije, doći do realizacije krajem ove ili početkom sledeće godine”, rekao je Murić.

Namena postojećeg objekta Centra za socijalni rad, čiji je osnivač Grad Novi Pazar, kako objašnjava Murić, ostaće ista i nakon planirane adaptacije, kada se stvore uslovi za izdavanje renoviranih poslovnih prostorija.

S.Lj.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

6 hours ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

9 hours ago

Bačevac: Od suštinske važnosti izgradnja saobraćajnice Kraljevo – Novi Pazar

Bačevac: Dobro je što imamo tri ministra iz reda manjinskih naroda, ali građane Novog Pazara…

10 hours ago

Memić: Sve veći broj stranih turista u Srbiji

Memić: "Izložba EXPO 2027. je dobra prilika da privučemo investitore koji hoće da ulažu."

19 hours ago

Od danas veće akcize na gorivo, alkohol, nikotinske proizvode, kafu i gas

U Srbiji se od danas primenjuju novi iznosi akciza usklađeni sa godišnjim iznosom potrošačkih cena…

20 hours ago

Stiže nevreme

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito,…

20 hours ago