Društvo

Murić: Moguća izgradnja novog Centra za socijalni rad

Novi objekat Centra za socijalni rad može biti izgrađen do kraja tekuće ili početkom narerdne godine – najavila je pomoćnica ministra za rad, boračka i socijalna pitanja Zdravka Milenković, prilikom posete Novom Pazaru. Nakon sastanka sa predstavnicima lokalne vlasti u Upravi grada, ona je obišla i lokaciju za izgradnju novog objekta, u neposrednoj blizini postojećeg Centra za socijalni rad.  

Potreba za boljim uslovima rada u postojećem objektu Centra za socijalni rad u Novom Pazaru odavno je postojala. Sada postoji i realna mogućnost da se za te namene izgradi novi poslovni prostor.

”Pomoćnica ministra, Zdravka Milenković donela nam je jako lepe informacije da postoji mogućnost da uđemo u projektovanje i eventualno izgradnju zgrade Centra za socijalni rad. Većina građana zna da radni uslovi u postojećem objektu su jako nekonforni i loši. U pitanju je stari, kombinovani objekat još iz sedamdesetih. To je bio komunistički pilot projekat da su i radnici i korisnici u istoj zgradi i to već godinama pokazuje brojne nedostatke. Sada se otvara mogućnost, s obzirom da imamo slobodnu lokaciju pored postojeće zgrade, da izgradimo potpuno novi objekat”, izjavio je nakon sastanka, član Gradskog veća Fevzija Murić.

U novom objektu, kaže Murić, mogu biti i prostorije Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje. ”Izgradnjom takvog objekta poboljšali bi se uslovi funkcionisanja, kako Centra za socijalni rad, tako i drugih nacionalnih institucija, koje trenutno nemaju adekvatan prostor. Zadovoljni smo što se otvaorila ovakva mogućnost i da će, najverovatnije, doći do realizacije krajem ove ili početkom sledeće godine”, rekao je Murić.

Namena postojećeg objekta Centra za socijalni rad, čiji je osnivač Grad Novi Pazar, kako objašnjava Murić, ostaće ista i nakon planirane adaptacije, kada se stvore uslovi za izdavanje renoviranih poslovnih prostorija.

S.Lj.

Podeli