Categories: DruštvoPolitika

Češka nastavlja finansiranje razvojnih projekata

Tokom radne posete Sandžaku ambasadorka Češke Republike Ivana Hlavsova sastala se danas sa predstavnicima Gradske uprave u Novom Pazaru. Nakon što se upoznala sa aktuelnom društveno-političkom situacijom u gradu, Hlavsova je najavila da će Češka nastaviti finansiranje regionalnih razvojnih projekata.

U razgovoru sa predstavnicima Uprave grada, ambasadorka Češke Republike, Ivana Hlavsova upoznala se aktuelnom situacijom u Novom Pazaru, gradu u kojem se, kako kaže, i tokom zvanične posete osća kao da je među svojim prijateljima.

”Češka Republika dugoročno finansira razvojne projekte u Sandžaku. Najveći je laboratorija za testiranje mleka, sa sedištem u Sjenici, ali za sve tri opštine, i imamo druge manje projekte”, rekla je Hlavsova.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Nihad Hasanović istakao je da je, kada se sumiraju rezultati, i dosadašnja saradnja sa Ambasadom Češke na zavidnom nivou.

”U jednom prijateljskom razgovoru smo sumirali rezultate. Češka je značajna sredstva uložila u pokretanje i rad Regionalnog centra za razvoj poljoprivrede u Sjenici. Zahvalni smo ima za saradnju sa našom razvojnom agencijom SEDA, za formiranje agro klastera i konkretnoj pomoći poljoprivrednicima”, rakao je pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Nihad Hasanović.

Dugoročno, osim finansiranja razvojnih projekata, Ambasada Češke će, kako je najavljeno, nastaviti i realizaciju programa malih, lokalnih projekata, u sklopu kojeg se, svake godine izdvajaju sredstva za realizaciju barem po jednog takvog  projekta.

S.Lj.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Za pošumljavanje Grad dobio blizu šest miliona dinara

Grad Novi Pazar dobio je sredstava u iznosu od 5. 964. 417 dinara za projekte…

12 mins ago

Matić pred Javor: Važno je šta mi hoćemo (sreda, 18.00)

"Nije bitno da li je Javor ugodan ili neugodan protivnik, važno je ono što mi…

30 mins ago

Husein Memić (SDP) stari-novi ministar turizma i omladine

Husein Memić će i u novoj Vladi Srbije ostati ministar turizma i omladine i to…

2 hours ago

Benzin od danas 202 dinara!

Evrodizel će koštati 205 dinara, što je jeftinije za dinar nego do sada, dok će…

2 hours ago

Međedović bez glavnog žreba u Eks an Provansu

Novopazarac u finalu kvalifikacija izgubio od Valentana Vašeroa iz Monaka.

3 hours ago

Forum mladih SDP-a organizuje letovanje za mlade

Prijave se mogu izvršiti u prostorijama stranke, svakim radnim danom od 10 sati ujutru do…

4 hours ago