Categories: Sport

Ameli Terzić zlatnik Krosa RTS-a

Osnivač i rukovodilac Krosa RTS-a Stevan Kovačević rekao je danas u Novom Pazaru da je taj grad veoma zaslužan što je ova sportska manifestacija postala najveća i najmasovnija te vrste u Evropi.

On je tom prilikom u kabinetu gradonačelnika Nihata Biševca uručio zlatnik Ameli Terzić za ukupnu pobedu na poslednjem Krosu RTS-a.

“Kada smo pre 26 godina kolega Nikola Mirkov, Milan Lekarević iz Sremske Mitrovice i ja pokrenuli ovu priču, ni najveći optimisti nisu slutili da će to postati najveći i najmasovniji kros na kontinentu. Velike zasluge pripadaju Novom Pazaru i atletičarima, koje stvara trener Rifat Zilkić. Amela godinama dominira na našem takmičenju i zasluženo osvaja ovo važno znamenje. Verujem da će vrlo brzo krenuti stopama Ivane Španović”, rekao je Kovačević.

“Dugujemo zahvalnost gradu i gradonačelniku Nihatu Biševcu, koji su doprineli da Novi Pazar bude u središtu sportskih zbivanja u Srbiji, ne samo atletskih”, dodao je on.

Terzić je nedavno završila pripreme na Zlatiboru, a na Prvomajskom mitingu u Baru pobedila je u trci na 800 metara rezultatom 2:05,60 minuta.

“Drago mi je što sam zlatnik RTS-a primila u mom gradu, što sve čini dodatno lepšim. Hvala organizatorima, ali i ekipi koja je uvek uz mene. Što se priprema tiče, odlično su protekle, a poslužilo nas je i vreme. Očekivala sam da ću u Baru biti brža, ali zadovoljna sam, s obzirom na jak vetar”, navela je Terzić.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ocenio je da je zlatnik RTS-a još jedno priznanje za Amelu, trenera Zilkića, Atletski klub Novi Pazar i grad.

“Grad smo atletike i sporta. Ponosni smo na rezultate atletskog kluba, pre svega na Amelu. Verujem da će ubuduće biti još priznanja i da će nas još mnogo puta obradovati. Na veliku radost, sredinom jula bićemo domaćini šampionata Balkana, imaćemo priliku da uživamo u nastupima reprezentativaca Srbije, a posebno naših sugrađana za Amele i Elzana Bibića. Nadam se da će osvojiti i medalje”, kazao je Biševac.

M. Minić

Podeli

Miljan Minić

Recent Posts

Gaza: Od 7. okrobra 2023. godine ubijeno 34.622 Palestinaca

Najmanje 26 Palestinaca je ubijeno, a 51 je povrijeđen u izraelskim napadima u Pojasu Gaze…

14 hours ago

Obilježena godišnjica masovnog ubistva učenika beogradskoj školi “Vladislav Ribnikar”

Godinu dana prošlo je od kako je učenik beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" K. K.…

14 hours ago

Traga se za pljačkašima kazina

Policija u Novom Pazaru traga za počiniocima koji su u novopazarskom naselju Selakovac iz jednog…

14 hours ago

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

1 day ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

2 days ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

2 days ago