Sport

Ameli Terzić zlatnik Krosa RTS-a

Osnivač i rukovodilac Krosa RTS-a Stevan Kovačević rekao je danas u Novom Pazaru da je taj grad veoma zaslužan što je ova sportska manifestacija postala najveća i najmasovnija te vrste u Evropi.

On je tom prilikom u kabinetu gradonačelnika Nihata Biševca uručio zlatnik Ameli Terzić za ukupnu pobedu na poslednjem Krosu RTS-a.

“Kada smo pre 26 godina kolega Nikola Mirkov, Milan Lekarević iz Sremske Mitrovice i ja pokrenuli ovu priču, ni najveći optimisti nisu slutili da će to postati najveći i najmasovniji kros na kontinentu. Velike zasluge pripadaju Novom Pazaru i atletičarima, koje stvara trener Rifat Zilkić. Amela godinama dominira na našem takmičenju i zasluženo osvaja ovo važno znamenje. Verujem da će vrlo brzo krenuti stopama Ivane Španović”, rekao je Kovačević.

“Dugujemo zahvalnost gradu i gradonačelniku Nihatu Biševcu, koji su doprineli da Novi Pazar bude u središtu sportskih zbivanja u Srbiji, ne samo atletskih”, dodao je on.

Terzić je nedavno završila pripreme na Zlatiboru, a na Prvomajskom mitingu u Baru pobedila je u trci na 800 metara rezultatom 2:05,60 minuta.

“Drago mi je što sam zlatnik RTS-a primila u mom gradu, što sve čini dodatno lepšim. Hvala organizatorima, ali i ekipi koja je uvek uz mene. Što se priprema tiče, odlično su protekle, a poslužilo nas je i vreme. Očekivala sam da ću u Baru biti brža, ali zadovoljna sam, s obzirom na jak vetar”, navela je Terzić.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ocenio je da je zlatnik RTS-a još jedno priznanje za Amelu, trenera Zilkića, Atletski klub Novi Pazar i grad.

“Grad smo atletike i sporta. Ponosni smo na rezultate atletskog kluba, pre svega na Amelu. Verujem da će ubuduće biti još priznanja i da će nas još mnogo puta obradovati. Na veliku radost, sredinom jula bićemo domaćini šampionata Balkana, imaćemo priliku da uživamo u nastupima reprezentativaca Srbije, a posebno naših sugrađana za Amele i Elzana Bibića. Nadam se da će osvojiti i medalje”, kazao je Biševac.

M. Minić

Podeli