Categories: Društvo

Bogat program obilježavanja rođendana grada

Brojne kulturne institucije različitim manifestacijama daju svoj doprinos obilježavanju 556. rođendana grada Novog Pazara.

Građani će tokom čitave sedmice imate priliku da uživaju u brojnim događajima organizovanim za djecu i odrasle, kao što su izložbe, debate, sportska takmičenja, predstave, revije automobila, turniri, promotivni časovi, a biće i održana revija pobjednika Festivala stvaralaštva mladih.

U okviru obilježavanja Dana grada i njegovog 556. rođendana u subotu će kod Vrbaka, sa početkom u 15 časova,  biti održano revijalno državno prvenstvo u kajaku. U nedjelju od 12 do 14 časova u centru grada biće održana revijalna vožnja sportskih automobila, a istog dana u Turskom kulturnom centru takmičenje „Turska Sofra“, sa početkom u 18 časova.

U ponedeljak će Narodna biblioteka “Dositej Obradović” na platou bibliteke otvoriti izložbu “Moje nasleje”, a Regionalno pozodrište će u 20 ćasova izvesti predstavu „Iz Starog pazara”.

U utorak će na gradskom trgu od 12 do 14 održati turnir u šahu i tavli. Biblioteka će organizovati kviz za osnovce pod nazivom “Koliko poznaješ svoj grad”, a u 19 časova istog dana u Centru duga biće izložba grafika “ Novi Pazar u otisku i utisku”.

Biblioteka će  će organizovati i debatu o Evropskoj uniji i evrospkim intergracijama, koja će biti održabna u srijedu sa početkom 13 časova, a na rekreacionom centru održaće se čas pod nazivom „Sport u školama i ekstremni sportovi”. Uveče za ljubitelje umjetnosti u Muzeju ras biće otvorena izložba slika Save Šumanovića. Izložba je zakazana za 19:30.

Najviše događaja biće tokom samog rođendana grada, u četvrtak, kada će predstavnici gradske biblioteke dijeliti knjige na gradskom šetalištu za najbolje učenike. U 12 sarti biće održan dječji maskenbal, a u istom terminu  velika atrakcija biće i paraglajding na Rekreacionom centru kao i takmičenje u atletici. Revija pobjednika Festivala stvaralaštva mladih zakazana je za 19:30h istog dana, a zatim u Multimedijalmom cetru u 20:00 biće otvaranje izložbe Sandžačkog udurženja likovnih umjetnika.

Od utorka do petka kod sebilja građani će moći da vide bazar rukotvorina, pod nazivom “Pazar na dar”.

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

3 hours ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

16 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

16 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

16 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

1 day ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

1 day ago