Društvo

Bogat program obilježavanja rođendana grada

Brojne kulturne institucije različitim manifestacijama daju svoj doprinos obilježavanju 556. rođendana grada Novog Pazara.

Građani će tokom čitave sedmice imate priliku da uživaju u brojnim događajima organizovanim za djecu i odrasle, kao što su izložbe, debate, sportska takmičenja, predstave, revije automobila, turniri, promotivni časovi, a biće i održana revija pobjednika Festivala stvaralaštva mladih.

U okviru obilježavanja Dana grada i njegovog 556. rođendana u subotu će kod Vrbaka, sa početkom u 15 časova,  biti održano revijalno državno prvenstvo u kajaku. U nedjelju od 12 do 14 časova u centru grada biće održana revijalna vožnja sportskih automobila, a istog dana u Turskom kulturnom centru takmičenje „Turska Sofra“, sa početkom u 18 časova.

U ponedeljak će Narodna biblioteka “Dositej Obradović” na platou bibliteke otvoriti izložbu “Moje nasleje”, a Regionalno pozodrište će u 20 ćasova izvesti predstavu „Iz Starog pazara”.

U utorak će na gradskom trgu od 12 do 14 održati turnir u šahu i tavli. Biblioteka će organizovati kviz za osnovce pod nazivom “Koliko poznaješ svoj grad”, a u 19 časova istog dana u Centru duga biće izložba grafika “ Novi Pazar u otisku i utisku”.

Biblioteka će  će organizovati i debatu o Evropskoj uniji i evrospkim intergracijama, koja će biti održabna u srijedu sa početkom 13 časova, a na rekreacionom centru održaće se čas pod nazivom „Sport u školama i ekstremni sportovi”. Uveče za ljubitelje umjetnosti u Muzeju ras biće otvorena izložba slika Save Šumanovića. Izložba je zakazana za 19:30.

Najviše događaja biće tokom samog rođendana grada, u četvrtak, kada će predstavnici gradske biblioteke dijeliti knjige na gradskom šetalištu za najbolje učenike. U 12 sarti biće održan dječji maskenbal, a u istom terminu  velika atrakcija biće i paraglajding na Rekreacionom centru kao i takmičenje u atletici. Revija pobjednika Festivala stvaralaštva mladih zakazana je za 19:30h istog dana, a zatim u Multimedijalmom cetru u 20:00 biće otvaranje izložbe Sandžačkog udurženja likovnih umjetnika.

Od utorka do petka kod sebilja građani će moći da vide bazar rukotvorina, pod nazivom “Pazar na dar”.

Podeli