Categories: Društvo

Unapređenje saradnje Grada i Udruženja „Bosna-Sandžak“

Otvaranju atletskog stadiona u Novom Pazaru prisustvovali su i predstavnici Udruženja „Bosna-Sandžak“ iz bratskih istanbulskih opština Bajrampaša i Pendik. Predsjednik Udruženja Bošnjaka iz Pendika Erdogan Erden bio je gost gradonačelnika Nihata Biševca, sa njim je razgovarao o unapređenju saradnje.

Dokazano, Bošnjaci su most saradnje Srbije i Turske. Rezultat dobrih odnosa sa našim ljudima koji žive u Turskoj a koji su okupljeni oko ovog udruženja je i dvorana Pendik, u kojoj su naši odbojkaši nedavno osvojili Kup Srbije. Nastavak saradnje biće vidljiv i tokom ljetnjeg perioda, rekao je nakon sastanka gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, kada nas očekuju omladinska i razmjena kulturnih sadržaja. Biševac kaže da ga to što su Bošnjaci u Turskoj uspješni u svim sverama čini ponosnim.

Predsjednik Udruženja Bošnjaka „Bosna- Sandžak“ iz Pendika Erdogan Erden Murić kaže da najveće zasluge za dobro saradnju sa Bošnjacima u Turskoj imaju gradonačelnik Biševac i ministar Rasim Ljajić.

„U Pazaru smo kod svoje kuće. Stadion čijem smo otvaranju juče prisustvovali čini me ponosnim. Mi smo zadovoljni, i Novi Pazar treba da bude zadovoljan zbog saradnje, i toga što imamo dva sposobna intelektualca, gradonačelnika Nihata Biševca i ministra Rasima Ljajića. U Turskoj živi oko 4 miliona Bošnjaka, želja svakog ponaosob je da Ljajić bude predsjednik Vlade ove zemlje jer on to zaslužuje. Svi u Srbiji moraju biti srećni jer imaju takvog intelektualca, profesionalca i radnika u Vladi. Uz njegovu pomoć, rad i zalaganje postignuti su izvanredni uspjesi u robnoj razmjeni dvije zemlje, kada bi on postao premijer rezultati bi bili još bolji. Zahvaljujem se gradonačelniku Biševcu i njegovom pomoćniku Faruku Suljeviću jer su prisustvovali važnim radnim sastancima naših u udruženja u Turskoj. Ispred svog udruženja selame upućujem i braći u Sjenici i Tutini, i predsjednicima tih opština“, rekao je Erdogan Erden Murić.

A.Ni.

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Železničar – Novi Pazar 3:1

Gol za Novi Pazar postigao je Mihajlo Petković u 45. minutu.

16 hours ago

Da li srebro može skinuti zlato sa trona? Cena ovog plemenitog metala najveća u poslednjih 10 godina – i nastavlja rasti

Trend rasta cene zlata na svetskim berzama prati i trend rasta cene srebra. Cena zlata…

22 hours ago

Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je…

22 hours ago

Katarski ministar dobitnik priznanja “Husein paša Boljanić”

Drugog dana zvanične posjete Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, katarski ministar za vakufe i islamska…

23 hours ago

STOMAČNI VIRUS HARA SRBIJOM Ovo su simptomi, faze i savet lekara za oporavak: “Za ovom hranim svi posegnu, ali baš to TREBA IZBEGAVATI”

Osećaj netrpeljivosti u stomaku praćeno povraćanjem, mučninom, malaksalošću, a mogućom i temperaturom tegobe su na…

23 hours ago

Pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena

Prvog dana vikenda očekuje nas sunčano i suvo vreme, a najviša temperatura iznosiće 28 stepeni.…

23 hours ago