Categories: Društvo

„Igraj se ti kroz IT“, osnovci kao programeri

Đaci tri novopazarske osnovne škole učesnici su projekta „Igraj se ti kroz IT“. Projekat realizuje Information system agency iz ovog grada sa ciljem unaprjeđenja obrazovanja u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Školica programiranja „Igraj se ti kroz IT” sprovodi se u novopazarskim osnovnim školama „Stefan Nemanja“, „Bratstvo“ i „Jovan Jovanović Zmaj“.

Oko 200 učenika imaće priliku da nauče osnovne koncepte programiranja, kreiranja igrica i animacija. Časovi programiranja interesantni su učenicima, a za kratko vrijeme stekli su veliko znanje.

Informatika je budućnost i djeca se usavršavaju u skladu sa vremenom, međutim kursevi ovog tipa pomažu i nastavnicima da se uz stručnjake iz IT sektora i oni usavršavaju.

Osnivač „Information system agency”, koordinator projekta Azerudin Pećanin izričit je da obrazovanje mora da ide shodno 21. vijeku, te da djecu treba usmjeriti na stvari koje će sutra biti korisne za njih I zajednicu.

Nakon okončanja projekta „Igraj se ti kroz IT“ koji finansira Ministarsto trgovine, turizma i telekomunikacija za učesnike projekta biće organizovano i takmičenje za najbolje kreiranu igricu ili animaciju.

A.Ni.

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Napad na policiju u Tutinu: Nepoznata lica pucala u kopnenoj zoni bezbednosti

Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju za nepoznatim napadačima, koji su danas iz vatrenog oružja…

10 hours ago

Sjajan meč Pazarca u Rimu: Medvedev u tri seta savladao Međedovića

Danil Medvedev posle velike borbe u Rimu savladao fantastičnog Hamada Međedovića.

12 hours ago

”Rumelisiad” organizuje Balkanski ekonomski samit u Beogradu

U organizaciji turskog udruženja privrednika ''Rumelisiad'' u Beogradu će u četvrtak, 16. maja biti održan…

16 hours ago

Novi Pazar – Spartak 0:1

Sejduba Suma pogodio stativu iz penala u 45. minutu.

16 hours ago

Dejan Aleksić dobitnik književne nagrade ”Ismet Rebronja”

Na konkurs za regionalnu pjesničku nagradu ''Ismet Rebronja'' koji organizuje narodna biblioteka ''Dositej Obradović'' iz…

17 hours ago

Učenici Medicinske škole drugi u zemlji u pružanju prve pomoći

Učenici srednje Medicinske škole "Dva heroja" iz Novog Pazara osvojili su drugo mesto na Republičkom…

18 hours ago