Categories: Društvo

Studenti o evrointegracijama na Zlatiboru

Velika studenska konferencija na Zlatiboru u aprilu baviće se mladima u procesu evropskih integracija, najavio je Studenski parlamen Državnog univerziteta u Novom Pazaru, pozivajući studente iz cele Srbije da učestvuju na ovom, kako su ocenili važnom skupu.
Predsednik Studentskog parlamenta u Novom Pazaru i jedan od organizatora konferencije Demir Crnovršanin ističe da je suština konferencije “SKONP” da se mladi, a posebno studenti detaljno informišu o tome šta proces integracija donosi njima, koja je njihova uloga, a koji benefiti i defekti u ovom procesu.
“Napredak u društvu može se desiti onda kada se mladi pokrenu i preuzmu inicijativu. Brojni eminentni predavači i panelisti uzeće učešče na ovogodišnjoj konferenciji”, rekao je on.
Cilj organizatora je da okupi preko 300 studenata različitih fakulteta i univerziteta u Srbiji na jednom mestu,i tokom 4 dana trajanja konferencije, sa raznovrsnim predavačima proći, otvoriti i polemisati o krucijalnim problemima mladih.
Studentski parlament Državnog univerziteta u Novom Pazaru organizuje Studentsku konferenciju “SKONP” na Zlatiboru od 10. do 13. aprila .
“Nakon tri uspešno organizovane konferencije ne sumnjamo da će ova biti na još zavidnijem nivou kada je u pitanju sama organizacija.
Očekujem da studenti ove godine prepoznaju značaj teme, kako bi i oni sami doprineli da konferencija bude što uspešnija”, kaže Crnovršanin i podseća da je ovo četvrta godina kako novopazarski student organizuju veliku konferenciju.

Brojni eminent predavači i panelisti govoriće na različite teme. Oni dolaze iz Misije OEBS-a u Srbiji, Kancelarije za evropske integracije… a među njima biće i profesori sa Državnog univerziteta u Novom Pazaru.
“SKONP” podržavaju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ambasada Republike Turske , kompanije “Ulker”, kao i Državni univerzitet u Novom Pazaru.
Interesovanje za “SKONP” je svake godine veliko, a koliko studenata se interesuje za konferenciju govori i činjenica da su prošle godine sva mesta popunjena za manje od dva dana.
Podeli

rtvnp

Recent Posts

Železničar – Novi Pazar 3:1

Gol za Novi Pazar postigao je Mihajlo Petković u 45. minutu.

7 hours ago

Da li srebro može skinuti zlato sa trona? Cena ovog plemenitog metala najveća u poslednjih 10 godina – i nastavlja rasti

Trend rasta cene zlata na svetskim berzama prati i trend rasta cene srebra. Cena zlata…

13 hours ago

Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je…

14 hours ago

Katarski ministar dobitnik priznanja “Husein paša Boljanić”

Drugog dana zvanične posjete Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, katarski ministar za vakufe i islamska…

14 hours ago

STOMAČNI VIRUS HARA SRBIJOM Ovo su simptomi, faze i savet lekara za oporavak: “Za ovom hranim svi posegnu, ali baš to TREBA IZBEGAVATI”

Osećaj netrpeljivosti u stomaku praćeno povraćanjem, mučninom, malaksalošću, a mogućom i temperaturom tegobe su na…

14 hours ago

Pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena

Prvog dana vikenda očekuje nas sunčano i suvo vreme, a najviša temperatura iznosiće 28 stepeni.…

14 hours ago