Categories: Društvo

Fond HNK u poseti ambasadi Indonezije u Beogradu

Predstavnici Fondacije Hadži-Nadžija Karabegović Agušević obišli su ambasadu Indonezije u Beogradu i  tom prilikom predali novčanu pomoć koju su studenti i članovi fonda prikupili za žrtve razornog zemljotresa, a koji je nedavno pogodio indonežansku provinciju Banda Aceh. Članovi fondacije su razgovarali sa ambasadorom Indonezije u Beogradu i njegovim saradnicima o budućoj saradnji i projektima pomoći.

 

Simbolična novčana pomoć fondacije Hadži-Nadžija za žrtve razornog zemljotresa, koji je nedavno pogodio oblast kod indonežanskog ostrva Sumatra prije svega je znak saosećanja, iskrene brige i želje da se, koliko je to moguće, pritekne u pomoć žrtvama i porodicama nastradalih, ističu studenti članovi fonda, a koji su bili gosti indonežanske ambasade. Ambasador Indonezije u Beogradu, Harry R. J. Kandou, izrazio je zahvalnost za ukazanu brigu u kriznim situacijama ali je pohvalio i sve aktivnosti fonda kao što je stipedniranje studenata i projekat pomoć siromašnima u okviru kog je doprinos dala i sama ambasada Indonezije. 

“ Mi smo tokom prošle godine sakupili i donirali novac, i preko ove fondacije učestvovali u projektu pomoći najsiromašnijim građanima Novog Pazara i veoma smo impresionirani svim aktivnostima koje realizuje Fond Hadži-Nadžija Karabegović Agušević. I ovom prilikom, kao ambasador Indonezije i predstavnik indonežanske Vlade želim da zahvalim gospodinu Aguševiću, studentima i članovima fondacije za donaciju koju smo dobili danas, a koja je namijenjena žrtvama nedavnog zemljotresa. Još jednom hvala puno ”, rekao je ambasador, Harry R.J. Kandou.

Predsjenik Fondacije Hadži-Nadžija, Ruždija Agušević, upisao se u knjigu žalosti, izrazio tugu i brigu zbog nesreće koju su preživjeli brojni Indonežani u zemljotresu, ali i zahvalnost za dosadšanju uspješnu saradnju sa ambasadom. 

Na sličan način Fondacija HNK brine i o ugroženim stanovnicima Sirije. Ovi dana biće realizovana donatorska večera na koju su pozvani svi žele da pomognu građanima Sirije, a kako je najvljeno, prikupljena sredstav će uz pomoć turskog Crvenog polumjeseca doći do porodica u grad Halep.

A.Š.  

 

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Redžematović (SDP): Asfaltiranje putnih pravaca na Pešteri počinje u petak

Asfaltiranje putnih pravaca u tutinskom delu Pešteri koje je sa vrhom države dogovorio lider SDPS-a…

14 hours ago

Dani školskog sporta u Novom Pazaru

Školski sport u punom jeku.

14 hours ago

Proleće u znaku Kervera

Novopazarski Kerver, u okviru kojeg je kasnije formirana Akademija fudbala Al Ahli, prisutan je u…

15 hours ago

Počela rekonstrukcija južnog bastiona novopazarske tvrđave

Počeli su radovi na rekonstrukciji južnog bastiona novopazarske tvrđave. Vrednost radova je 18 miliona dinara,…

17 hours ago

Dodeljeni ugovori u okviru projekta energetske sanacije

Građanima i privrednim subjektima koji su aplicirali i ispunili uslove konkursa u okviru projekta sufinasiranja…

18 hours ago

Održana završna obuka za pripadnike jedinice civilne zaštite

U Domu omladine u Novom Pazaru danas je održana obuka jedinice civilne zaštite pod nazivom…

18 hours ago