Categories: Sport

Kadeti Novog Pazara u pravom ritmu

Trener kadeta Fudbalskog kluba Novi Pazar Elvis Dervišević rekao je da je njegova ekipa u poslednjih nekoliko utakmica uhvatila pravi ritam, posle problema koji su je pratili tokom ove jeseni u Kadetskoj ligi Srbije.

“Početak je bio težak. Izgubili smo od Kikera za ‘zelenim stolom’ zbog neizmirenih obaveza prema sudijama, da bi nas potom finansijski problemi gotovo eliminisali iz takmičenja. Osim toga, na startu smo imali i najteže protivnike. Sada smo povezali nekoliko dobrih rezultata, došli su i rivali po meri. Složilo se dosta toga, nismo u zoni ispadanja, a čekaju nas još dve utakmice do prvenstvene pauze”, rekao je Dervišević.

Plavi su u poslednjih pet kola ostvarili pobede na domaćem terenu protiv Zemuna (2:0) i Studentskog grada (4:0), doneli su po bod sa gostovanja Brodarcu (1:1) i Teleoptiku (0:0), a u tom periodu izgubili su jedino od Vojvodine (1:2) u Šutenovcu.

Novopazarci će u subotu od 10.30 dočekati Rad u meču 16. kola elitnog takmičenja. Tim iz Beograda je šesti na tabeli sa 22 boda, dok je Pazar na 12. mestu sa 12 bodova.

“Rad ima nekoliko sjajnih pojedinaca, to je poznata škola. U prvom kolu izgubili smo od njih (0:2) zbog grešaka u finišu. Mislim, ipak, da možemo da im pariramo. Ako ponovimo poslednje partije, bićemo blizu novog trijumfa”, naveo je Dervišević.

On je ocenio da je ova generacija za nijansu manje talentovana od prethodnih, ali i dodao da bi sigurno bilo drugačije da su u Novom Pazaru kapiten kadetske reprezentacije Srbije Armin Đerlek i Dajlan Baždarević.

“Ima dečaka koji bi mogli da ostvare zapažene karijere. Uostalom, poziv Anesu Ruševiću da zaigra za reprezentaciju Srbije do 20 godina potvrda je da smo grad fudbalskih talenata. Želim mu sve najbolje i nadam se da će opravdati očekivanja”, kazao je Elvis Dervišević.

M. Minić  

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Od paklice cigareta do ručno rađenog papira

Ručna proizvodnja papira, novi je projektat novopazarskog Udruženja psihologa, koji se realizuju u saradnji sa…

50 mins ago

Novi Pazar kup 2024: Rudar jedini sa dva pobednička trofeja

Dvodnevni turnir u Novom Pazaru okupio je 64 ekipe iz 25 klubova sa teritorija Bosne…

2 hours ago

Karatisti Feniksa i Perfekta uspešni u Raški

Karatisti dva novopazarska kluba zapaženi na dva takmičenja u Raški.

3 hours ago

PS u ful kontaktu: Dva zlata za Pazarce u Požarevcu

Mlađejniorski prvaci Srbije u ful kontaktu postali su Muhamed Dupljak i Tarik Rašljanin.

5 hours ago

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

1 day ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

2 days ago