Categories: Vesti

Neprihvatljiva rehabilitacija Miloševića

Izjava počasnog predsednika Socijalističke partije Srbije i Miloševićevog bliskog saradnika Milutina Mrkonjića da će tražiti da bivšem predsedniku Srbije i Jugoslavije Slobodanu Miloševiću bude podignut spomenik uzburkala je političke strasti u Srbiji.

Mrkonjićev predlog podržio je i lider socijalista I prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

 Dačić je pre nekoliko dana izajvio da zapadni političari ćute o činjenici da je Haški tribunal presudom bivšem preedniku Repoublike Srpske Radovanu Karadžiću, izrečenom pre skoro pet meseci, priznao da nema krivice Srbije za genocid i ratne zločine u ratu u BiH 1992-1995.

 Predsednik Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, Meho Omerović sstava je da su “učestale najave” političke rehabilitacije Slobodana Milosevića “provokatorske i skandalozne”.

“Naknadna pamet i mantra da će Miloševiću suditi istorija i vreme, samo su pokušaj prikrivanja činjenica zločinačke politike koju je vodio taj čovek u godinama najvećeg stradanja, nazadovanja i uništavanja građana Srbije”, smatra Omerović.

On kaže da su Gradjani Srbije su presudili na izborima 2000.godin, te da izmisljanja i pogresna citanja i tumacenja delova.presude Haskog suda i tonu predmetima drugima,ne mogu i nece nikada osloboditi Milosevica krivice za stotine hiljada ljudi koji su stradali zbog njega.i njegove politike.

’’Pogubnost te politike dokazali su  i pokazali i vreme i istorija i gradjani.To je bila politika zlocina,ubijanja i sopstvenih gradjana,politika po kojoj Srbija navodno nije bila u ratu a sahranjivala je svoju mladost’’ ističe Omerović dodajući da su ovakvi pokusaji za svaku osudu posebno sto ovo nije zvanicna politika Srbije!Niko u Srbiji ne zeli da se vrate devedesete godine.

 

Senada Kalić

Podeli

rtvnp

Recent Posts

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

10 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

10 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

10 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

20 hours ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

24 hours ago

Bačevac: Od suštinske važnosti izgradnja saobraćajnice Kraljevo – Novi Pazar

Bačevac: Dobro je što imamo tri ministra iz reda manjinskih naroda, ali građane Novog Pazara…

1 day ago