Categories: Društvo

Diyanet orgnaziovao iftar u Novom Pazaru

Turska „Diyanet“ fondacija Direkcije za verske poslove Vlade Republike Turske priredila je sinoć u Restoranu „Saz“ iftar za oko pet stotina zvanica. Sa skupa koji su organizovale ambasada Turske u Beogradu i predstavništvo Diyaneta pri turskoj ambasadi u Sarajevu, upućena je poruka za jedinstvo među muslimanima i suživotom i tolerancijom na Balkanu.

Predstavnik Diyaneta i ataše u Amabasadi Republike Turske u Sarajevu Hasan Atli je, obraćajući su prisutnima, rekao da muslimani u mesecu ramazanu doživljavaju mir i blagostanje i da Diyanet bez ikakvih razlika pomaže narodima širom sveta. On je istakao da Diyanet fondacija, u cilju upoznavanja sa muslimanima koji žive u drugim državama  pruža pomoć i afirmiše međusobna pomaganja sprovodeći program pod sloganom “Dođite da svoja srca ujedinimo, sada i zauvek”. Program podrazumeva organizovanje iftara i podelu ramazanskih paketa pomoći.

 

Predstavnik Diyaneta je posebno naglasio da su muslimani danas u čitavom svetu suočeni s velikom patnjom, tugom i bolom i da je razlog zato što nisu sačuvali svoje jedinstvo i zajedništvo.U stalnom iščekivanju da probleme muslimana rešava neko drugi danas prolaze kroz jedan vrlo težak period, rekao je Hasan Atli.

 

Na iftaru Diyaneta u restoranu „Saz“ bilo je oko 500 zvanica a program su dopunila i dva noopazarska hora“Đulistan” i “Isa-beg” izvođenjem ilahija.

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

4 hours ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

17 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

17 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

17 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

1 day ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

1 day ago