Društvo

Diyanet orgnaziovao iftar u Novom Pazaru

Turska „Diyanet“ fondacija Direkcije za verske poslove Vlade Republike Turske priredila je sinoć u Restoranu „Saz“ iftar za oko pet stotina zvanica. Sa skupa koji su organizovale ambasada Turske u Beogradu i predstavništvo Diyaneta pri turskoj ambasadi u Sarajevu, upućena je poruka za jedinstvo među muslimanima i suživotom i tolerancijom na Balkanu.

Predstavnik Diyaneta i ataše u Amabasadi Republike Turske u Sarajevu Hasan Atli je, obraćajući su prisutnima, rekao da muslimani u mesecu ramazanu doživljavaju mir i blagostanje i da Diyanet bez ikakvih razlika pomaže narodima širom sveta. On je istakao da Diyanet fondacija, u cilju upoznavanja sa muslimanima koji žive u drugim državama  pruža pomoć i afirmiše međusobna pomaganja sprovodeći program pod sloganom “Dođite da svoja srca ujedinimo, sada i zauvek”. Program podrazumeva organizovanje iftara i podelu ramazanskih paketa pomoći.

 

Predstavnik Diyaneta je posebno naglasio da su muslimani danas u čitavom svetu suočeni s velikom patnjom, tugom i bolom i da je razlog zato što nisu sačuvali svoje jedinstvo i zajedništvo.U stalnom iščekivanju da probleme muslimana rešava neko drugi danas prolaze kroz jedan vrlo težak period, rekao je Hasan Atli.

 

Na iftaru Diyaneta u restoranu „Saz“ bilo je oko 500 zvanica a program su dopunila i dva noopazarska hora“Đulistan” i “Isa-beg” izvođenjem ilahija.

Podeli