Categories: Društvo

Pribojska bolnica u novom ruhu

U pribojskoj bolnici, pre isteka planiranog roka, završeni su radovi na rekonstrukciji porodiljske sale  i odeljenja intenzivne nege, kao i radovi na sanaciji mokrih čvorova, krečenja i  uređenje  enterijera na svim odeljenjima. Projekat sanacije  je finansiralo Ministarstvo zdravlja u iznosu od 4 miliona dinara za bolnicu, a u toku su radovi na uređenju pribojskog Doma zdravlja u iznosu od 3 miliona dinara.

Za rekordna dva meseca, u pribojskoj bolnici su završeni radovi na sanaciji mokrih čvorova, krečenju zidova i uređenju enterijera na svim odeljenjima. Sredstvima Ministarstva zdravlja opremljene su i sala za intenzivnu negu na internom odeljenju kao i dve porodiljske sale, koje sada odgovaraju zahtevima najviših standarda u zdravstvu.

O vidnom  napretku  u opremljenosti i pružanju usluga pribojske bolnice, saradnjom  Ministarstva zdravlja, Zdravstvenog centra Užice, rukovodstva bolnice Priboj , lokalne samouprave i mnogih donatora i fondacija, govorili su direktori  Zdravstvenog centra Užice i direktor bolnice Priboj.

Direktor pribojske bolnice dr.Jasminko Toskić posebno je istakao zahvalnost direktoru Zdravstvenog centra Užice na saradnji i pomoći „ jer je imao maksimalno razumevanje za potrebe pribojske bolnice pri nedavno  sprovođenoj sistematizaciji, u kojoj je bolnica Priboj sačuvala sva radna mesta medicinskog osoblja“.

Prema najavama direktora Zdravstvenog centra Užice  Miloša Božovića, uvođenje informacionog sistema u zdravstvene institucije zlatiborskog okruga, biće završeno do kraja maja, dok se u ovom periodu sprovode nabavke softvera i obuka medicinskog osoblja koje će od početka juna biti u potpunosti umreženo u celoj Srbiji.

Goran Reković

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Železničar – Novi Pazar 3:1

Gol za Novi Pazar postigao je Mihajlo Petković u 45. minutu.

5 hours ago

Da li srebro može skinuti zlato sa trona? Cena ovog plemenitog metala najveća u poslednjih 10 godina – i nastavlja rasti

Trend rasta cene zlata na svetskim berzama prati i trend rasta cene srebra. Cena zlata…

11 hours ago

Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je…

11 hours ago

Katarski ministar dobitnik priznanja “Husein paša Boljanić”

Drugog dana zvanične posjete Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, katarski ministar za vakufe i islamska…

11 hours ago

STOMAČNI VIRUS HARA SRBIJOM Ovo su simptomi, faze i savet lekara za oporavak: “Za ovom hranim svi posegnu, ali baš to TREBA IZBEGAVATI”

Osećaj netrpeljivosti u stomaku praćeno povraćanjem, mučninom, malaksalošću, a mogućom i temperaturom tegobe su na…

11 hours ago

Pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena

Prvog dana vikenda očekuje nas sunčano i suvo vreme, a najviša temperatura iznosiće 28 stepeni.…

12 hours ago