Categories: Vesti

Poginuo u sudaru, žureći na dženazu

U nesreći na obilaznici kod Ostružničkog mosta nastradao Hasim Sinanović (44). Teško povređen Hasimov brat Bahtijar, a njihov otac i još jedan putnik zadobili lakše ozlede. Svi su prevezeni u Urgentni centar.

HASIM Sinanović (44), rodom iz Tutina, poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko pet časova na obilaznici oko Ostružničkog mosta. U nezgodi je teško povređen Hasimov brat Bahtijar Sinanović (42), dok su lakše ozlede zadobili njihov otac i još jedan putnik. Svi su prevezeni u Urgentni centar. Nezvanično, Sinanovići su žurili u Tutin, na dženazu svoga rođaka.

Kako “Novosti” saznaju iz MUP Srbije, do nesreće je, prema prvim informacijama, došlo kada je automobil “opel zafira”, holandskih registracija, iznenada izgubio kontrolu i udario u kamion. Sumnja se da je Bahtijar Sinanović bio za volanom “zafire”, ali nije poznato zašto je prešao u suprotnu traku na delu gde se put sužava.

– Od siline udarca, kroz suvozačeva vrata ispao je Hasim Sinanović, koji je na mestu ostao mrtav – rekao nam je izvor iz MUP. – Saputnici u vozilu, najverovatnije Hasimov otac i još jedan rođak, stari 74 i 46 godina, kao i Bahtijar, zadobili su povrede glave i ortopedske povrede. Vozač kamiona prošao je bez ozleda.

Na mesto nesreće ubrzo je stigla i policija koja je obavila uviđaj. Tom prilikom Bahtijaru Sinanoviću urađen je alko-test kojim je utvrđeno da nije bio pijan u trenutku nesreće. Ipak, dežurni tužilac mu je odredio zadržavanje do 48 sati.

Braća Sinanović su rodom iz sela Žirče u opštini Tutin, ali duže vremena žive i rade u Holandiji. Kako smo nezvanično saznali, Hasim i Bahtijar su žurili na sahranu svog ujaka Idriza Fekovića, koji je u utorak sahranjen u selu Žirče kod Tutina.

– Svi članovi porodice Sinanović izgradili su kuće u novopazarskom naselju Selakovac, ali su redovno dolazili i u svoje rodno selo – kaže jedan od njihovih komšija iz sela Žirče. – Tu, takođe, imaju kuću i imanje.

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Gaza: Od 7. okrobra 2023. godine ubijeno 34.622 Palestinaca

Najmanje 26 Palestinaca je ubijeno, a 51 je povrijeđen u izraelskim napadima u Pojasu Gaze…

17 hours ago

Obilježena godišnjica masovnog ubistva učenika beogradskoj školi “Vladislav Ribnikar”

Godinu dana prošlo je od kako je učenik beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" K. K.…

17 hours ago

Traga se za pljačkašima kazina

Policija u Novom Pazaru traga za počiniocima koji su u novopazarskom naselju Selakovac iz jednog…

18 hours ago

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

2 days ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

2 days ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

2 days ago