Vesti

Poginuo u sudaru, žureći na dženazu

U nesreći na obilaznici kod Ostružničkog mosta nastradao Hasim Sinanović (44). Teško povređen Hasimov brat Bahtijar, a njihov otac i još jedan putnik zadobili lakše ozlede. Svi su prevezeni u Urgentni centar.

HASIM Sinanović (44), rodom iz Tutina, poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko pet časova na obilaznici oko Ostružničkog mosta. U nezgodi je teško povređen Hasimov brat Bahtijar Sinanović (42), dok su lakše ozlede zadobili njihov otac i još jedan putnik. Svi su prevezeni u Urgentni centar. Nezvanično, Sinanovići su žurili u Tutin, na dženazu svoga rođaka.

Kako “Novosti” saznaju iz MUP Srbije, do nesreće je, prema prvim informacijama, došlo kada je automobil “opel zafira”, holandskih registracija, iznenada izgubio kontrolu i udario u kamion. Sumnja se da je Bahtijar Sinanović bio za volanom “zafire”, ali nije poznato zašto je prešao u suprotnu traku na delu gde se put sužava.

– Od siline udarca, kroz suvozačeva vrata ispao je Hasim Sinanović, koji je na mestu ostao mrtav – rekao nam je izvor iz MUP. – Saputnici u vozilu, najverovatnije Hasimov otac i još jedan rođak, stari 74 i 46 godina, kao i Bahtijar, zadobili su povrede glave i ortopedske povrede. Vozač kamiona prošao je bez ozleda.

Na mesto nesreće ubrzo je stigla i policija koja je obavila uviđaj. Tom prilikom Bahtijaru Sinanoviću urađen je alko-test kojim je utvrđeno da nije bio pijan u trenutku nesreće. Ipak, dežurni tužilac mu je odredio zadržavanje do 48 sati.

Braća Sinanović su rodom iz sela Žirče u opštini Tutin, ali duže vremena žive i rade u Holandiji. Kako smo nezvanično saznali, Hasim i Bahtijar su žurili na sahranu svog ujaka Idriza Fekovića, koji je u utorak sahranjen u selu Žirče kod Tutina.

– Svi članovi porodice Sinanović izgradili su kuće u novopazarskom naselju Selakovac, ali su redovno dolazili i u svoje rodno selo – kaže jedan od njihovih komšija iz sela Žirče. – Tu, takođe, imaju kuću i imanje.

Podeli