Categories: Vesti

Pucnjava u Novopazarskoj Banji

Novopazarac I. Ajdinović iz Novog Pazara, kog je Europol označio kao jednog od pet najtraženijih begunaca u Evropi, ranjen je u pucnjavi koja se desila u blizini Novopazarske Banje. Njega je, kako nezvanično saznajemo, ranio E. Bibić, zbog ranijih sukoba. Policija još uvek radi na rasvetljavanju slučaja.

Kako pišu srbijanske novine, E. Bibić je nakon kraće svađe  sa  I. Ajdinovićem  izvadio pištolj i pucao u pravcu njega. Tom prilikom Ajdinović  je zadobio dve prostrelne rane, jedan metak ga je pogodio u stopalo, a drugi u levu butinu. Bibić je nakon toga pobegao, a Ajdinoviću je ukazana pomoć u novopazarskoj bolnici i njegovo stanje je stabilno – kažu u policiji.

Prema nezvaničnim podacima, Ajdinović i Bibić su bili od ranije u sukobu, pa je to vjerovatno bio i povod za okršaj. Inače, Ajdinović se na listi najtraženijih kriminalaca u Evropi nalazi zbog kidnapovanja i uzimanja talaca, ucjene, kao i organizovane pljačke.

Na sajtu Europola piše da je Ajdinović vođa grupe koja je pre dvije godine u Luksemburgu izvela brutalnu pljačku. I pored svega toga, on je u Srbiji bio na slobodi jer, kako su objasnili u policiji,u zemlji nije poznat po tim krivičnim djelima niti postoji poternica za njim.Povređeni Izet Ajdinović je prebačen u Opštu bolnicu gde su mu lekari ukazali pomoć nakon čega je njegovo stanje stabilizovano.

Kako piše Blic, Prema Europolovoj poternici, Ajdinović je u inostranstvu počinio pljačku i otmicu – zarobio je čitavu porodicu u Luksemburgu, a nalize i na sajtu, EUMostWanted.EU.

(A.Š.)

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Železničar – Novi Pazar 3:1

Gol za Novi Pazar postigao je Mihajlo Petković u 45. minutu.

54 mins ago

Da li srebro može skinuti zlato sa trona? Cena ovog plemenitog metala najveća u poslednjih 10 godina – i nastavlja rasti

Trend rasta cene zlata na svetskim berzama prati i trend rasta cene srebra. Cena zlata…

7 hours ago

Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je…

7 hours ago

Katarski ministar dobitnik priznanja “Husein paša Boljanić”

Drugog dana zvanične posjete Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, katarski ministar za vakufe i islamska…

7 hours ago

STOMAČNI VIRUS HARA SRBIJOM Ovo su simptomi, faze i savet lekara za oporavak: “Za ovom hranim svi posegnu, ali baš to TREBA IZBEGAVATI”

Osećaj netrpeljivosti u stomaku praćeno povraćanjem, mučninom, malaksalošću, a mogućom i temperaturom tegobe su na…

8 hours ago

Pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena

Prvog dana vikenda očekuje nas sunčano i suvo vreme, a najviša temperatura iznosiće 28 stepeni.…

8 hours ago