Categories: Društvo

Otvoren novi sporstki teren

Učenici Ugostiteljsko-turističke škole u Novom Pazaru dobili su nov sportski teren koji sadži igralište za odbojku, košarku i mali fudbal, a čiju izgradnju je finansirala lokalna samouprava.

 

Teren je obradaovao kako učenike tako i predstavnike škole jer do sada učenici nisu imali fiskulturnu salu i adekvetan prostor za trening. Ovaj prostor je jedan od pet novoizgrađenih sporstkih igrališta na različitim lokacijama gradu, a koji mladima omogućavaju kvaliteno druženje, učenicima neometano pohađanje nastave, a za ljubitelje sporta ovo je pravo mjesto za razvoj i unapređenje talenata. Kako je najavljeno novoizgrađeni teren je dostupan i omladini koja živi u blizini škole.

Projekat je uz podršku grada inicirao, Nihad Biševac, koji već duži niz godina uspješno radi na izgradnji terena za odmor i rekreaciju. Direktor Ugostiteljsko-turističke škole, Iso Ćorović, kaže da je izgradnja pravi potez, jer novi prostor obradovao kako učenike tako i omladinu u naselju.cOmladina koja živi u blizini škole, kaže da je nekada ovaj prostor bio zapušten I neuređen, i da omladina nije imal gdje da se okupi i druži.

Prva košarkaška utaknica odrigrana je loptom koja je poklon Košarkaškog kluba Ugostiteljskoj školi, kao znak podrške afirmaciji sporta. Realizacija projketa je prošla kroz nekoliko faza, od asfaltiranja i orađivanja terena, do nabavke novih koševa, golova i nophodnih sportskih sadržaja.

(A.Š.)

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

2 hours ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

15 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

15 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

15 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

1 day ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

1 day ago