Categories: Društvo

Počelo asfaltiranje puteva u Požegi

Asfaltiranjem seoskih puteva, Pozega polako postaje mnogo prijatnije mesto za zivot. Radove na izgradnji putne infrastrukture u toj mesnoj zajednici obisao je danas gradonacelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutovic sa saradnicima iz Gradske uprave. U Požegi će inače biti asfaltirano preko 2.500 metara puta.

 

Prilikom današnje posete gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović, zajedno sa svojim saradnicima, ali I zadovoljnim meštanima ovog naselja, prošetao je sveže asfaltiranom deonicom dugom 800 metara.

‘’Ono što smo prošle nedelje dogovorili sa meštanima, vrlo brzo je ispunjeno. Ljudi koji u ima Gradske uprave to rade. Pomoćnik gradonačelnika Muzafer Dragolovčanije sa svojom ekipom je svakog dana na terenu. Radi se I ovde I sa druge strane od Rajčinovića prema mestima koja povezuju naselja, a od pre neki dan čak I gradska voda je stigla do pojedinih naselja ovde. Mogu slobodno da kažem da mi, sve dok bude moglo da se gradi I radi, Pazar će to raditi’’, rekao je gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović.

U odnosu na prvobitni dogovor I plan izgradnje meštani požege će dobiti mnogo više asfalta. Kako ističe pomoćnik gradonačelnika Muzafer Dragolovčanin, u toj MZ biće asfaltirano ukupno 2650 metara seoskih puteva. Prema njegovim rečima u narednom periodu realizovaće se brojni infrastrukturni projekti koji najavljuju još intenzivniji nastavak građevinske sezone u Novom Pazaru.

‘’Mislim das mo za ovu godinu zaista premašili I očekivanja meštana. Oni nisu verovali, ali mi što obećamo ti I završimo, I više od toga’’, rekao je Dragolovčanin. On je najavio da će od ponedeljka početi veliki infrastrukturni radovi na izgradnji fekalne infrastructure. ‘’Radi se u svim delovima grada, oko 45 ulica I 2 fekalna kolektora. Gradska uprava radi svakog dana, subotom I nedeljom, I na taj način pokazujemo kako se odnosimo prema problemima naših građana’’, kazao je Dragolovčanin.

Treba živeti u makadamskom okruženju pa doživeti ‘’radost asfalta’’. Meštani požege su I todočekali. Oni u predstavnicima Uprave grada Novog Pazara prepoznaju ljude koji, kako ističu, teško daju obećanja ali ih brzo izvršavaju. Puni su reči hvale koje upućuju gradonačelniku I svima koji su, kako kažu, dali doprinos da asfalt prođe I pored njihovih domova. To će, kažu, najviše koristiti njihovoj deci, koja na putu do škole više neće gaziti blato I prašinu.

Delegacija Uprave grada obišla je I pripremne radove koje izvode sami meštani Požege, koji će takođe dobiti asphalt. Kako je najavljeno, sve palnirane deonice u toj Mesnoj zajednici biće asfaltirane u narednih nekoliko dana.

S.Lj.

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

10 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

17 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

17 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

17 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

17 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

17 hours ago