Categories: Vesti

Nuhović prijavom protiv Mujovića

‘’Umesto bošnjačkog jedinstva, u Sjenici vlada bošnjačko nejedinstvo  jer, bošnjačka manjina upravlja bošnjačkom većinom koja je u opoziciji’’, rekao je u izjavi za našu TV, šef Odborničkog kluba GG Samostalna SDA za Sjenicu, Nusret Nuhović.

On je istako da je jučerašnje skupštinsko zasedanje u toj opštini zakazano iznenada I da su materijali odbornicima uručeni samo dan ranije. Najavljujući podnošenje krivične prijave za organizovani kriminal I korupciju protiv predsednika opštine Sjenca, Hazba Mujovića, Nuhović je pozvao odbornike opozicije da I oni podrže takvu inicijativu.

Grupa građana Samostalna SDA za Sjenicu predlagala je Skupštini opštine Sjenica da u dnevni red uvrsti odluku o trošenju budžetskih sredstava u 2013.oj godini, kada je, kako ističe Nuhović, prema izveštaju Državne revizorske institucije konstatovano da je na nezakjonit način utrošeno preko 200 miliona dinara.  
‘’Predložili da se po tom izveštaju donese i skupštinska odluka i da se obaveže naredboravac budžeta, Hazbo Mujović, koji je isključivi krivac i odgovorno lice za nezakonito trošenje i krađu budžeta u iznosu od 200 miliona dinara’’, rekao je Nuhović.

Samostalna SDA za Sjenicu, između ostalog traži da Državna revizorska institucija izvrši kontrolu tošenja budžetskih sredstava i tokom 2014.godine, jer, prema Nuhovićevim rečima, s obzirom da je izveštaj iz 2013. pokazao da je svaki treći dinar nezakonito potrošen, postoji osnovana sumjnja, kako ističe Nuhović, da bi se za predhodnu godinu utvrdilo da je svaki dinar potrošen na nezakonit način.

Nuhović je takođe rekao da je Skupština u Sjenici na kriminalan način formirana, te da je to potvrđeno I poslednjim zasedanjem. ‘’Skupština nastavlja da radi na kriminalan način nastavlja da štiti kriminal koji se vrši na teret i na štetu građana i budžeta opštine Sjenica’’, kazao je Nuhović.

S.Lj.

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Novi Pazar kup 2024: Rudar jedini sa dva pobednička trofeja

Dvodnevni turnir u Novom Pazaru okupio je 64 ekipe iz 25 klubova sa teritorija Bosne…

45 mins ago

Karatisti Feniksa i Perfekta uspešni u Raški

Karatisti dva novopazarska kluba zapaženi na dva takmičenja u Raški.

2 hours ago

PS u ful kontaktu: Dva zlata za Pazarce u Požarevcu

Mlađejniorski prvaci Srbije u ful kontaktu postali su Muhamed Dupljak i Tarik Rašljanin.

3 hours ago

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

1 day ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

2 days ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

2 days ago