Nuhović prijavom protiv Mujovića

‘’Umesto bošnjačkog jedinstva, u Sjenici vlada bošnjačko nejedinstvo  jer, bošnjačka manjina upravlja bošnjačkom većinom koja je u opoziciji’’, rekao je u izjavi za našu TV, šef Odborničkog kluba GG Samostalna SDA za Sjenicu, Nusret Nuhović.

On je istako da je jučerašnje skupštinsko zasedanje u toj opštini zakazano iznenada I da su materijali odbornicima uručeni samo dan ranije. Najavljujući podnošenje krivične prijave za organizovani kriminal I korupciju protiv predsednika opštine Sjenca, Hazba Mujovića, Nuhović je pozvao odbornike opozicije da I oni podrže takvu inicijativu.

Grupa građana Samostalna SDA za Sjenicu predlagala je Skupštini opštine Sjenica da u dnevni red uvrsti odluku o trošenju budžetskih sredstava u 2013.oj godini, kada je, kako ističe Nuhović, prema izveštaju Državne revizorske institucije konstatovano da je na nezakjonit način utrošeno preko 200 miliona dinara.  
‘’Predložili da se po tom izveštaju donese i skupštinska odluka i da se obaveže naredboravac budžeta, Hazbo Mujović, koji je isključivi krivac i odgovorno lice za nezakonito trošenje i krađu budžeta u iznosu od 200 miliona dinara’’, rekao je Nuhović.

Samostalna SDA za Sjenicu, između ostalog traži da Državna revizorska institucija izvrši kontrolu tošenja budžetskih sredstava i tokom 2014.godine, jer, prema Nuhovićevim rečima, s obzirom da je izveštaj iz 2013. pokazao da je svaki treći dinar nezakonito potrošen, postoji osnovana sumjnja, kako ističe Nuhović, da bi se za predhodnu godinu utvrdilo da je svaki dinar potrošen na nezakonit način.

Nuhović je takođe rekao da je Skupština u Sjenici na kriminalan način formirana, te da je to potvrđeno I poslednjim zasedanjem. ‘’Skupština nastavlja da radi na kriminalan način nastavlja da štiti kriminal koji se vrši na teret i na štetu građana i budžeta opštine Sjenica’’, kazao je Nuhović.

S.Lj.

Podeli