Categories: Vesti

Italijanska firma otvara pogon u Novom Pazaru

Italijanska kompanija “Moda kampanja“ uposliće u naredne tri godine  tri stotine radnika u  Novom Pazaru. Kako je najavljeno na sastanku predstavnika te firme Andjela Amiratija i gradonačelnika dr Meha Mahmutovića, pogon će biti otvoren u martu i u prvoj etapi biće zaposleno 50 radnika.  Inače , proizvodna linija ove kompanije podrazumeva izradu i distribuciju ženskih i muških pantalona od keper platna.

Privrednik iz Italije Anđelo Amareti došao je u Novi Pazar  sa namerom da u ovom gradu otvori pogon za izradu muških i ženskih pantalona od keper platna. Ove godine posao će dobiti 50 najkvalifikovanijih radnika u oblasti tekstilne industrije, dok će se taj broj u naredne tri godine povećavati.

Ovaj italijanski investitor  uložiće u novopazarski kraj 3, 5 miliona eura, a  pokretanje proizvodnje najavljeno je već  za početak marta ove godine. U firmi čije je sedište u Napulju, prema rečima gradonačelnika dr Meha  Mahmutovića,  Novi Pazar procenjen je kao najkompetentniji kada je reč o proizvodnji  odevnih predmeta , te  je nakon uvida u proizvodne potencijale, a nakon razgovora sa ministrom Rasimom Ljajićem i gradskim rukovodstvom „Moda kampanja „ odlučila da   ovde investira.

„Mašine su već pripremljene , a uskoro počinje i proivodnja. Ono što raduje jeste da su i druge italijanske firme prema rečima našeg gosta zainteresovane da investiraju u ovaj kraj. Važno je da će i plate u fabrici koja počinje sa radom biti dobre. Kao grad, izaći ćemo u susret ovoj i svim ostalim kompanijama jer nam je želja da  za dobrobit građana oživimo domaću privredu“, rekao je Mahmutović.

Proizvodna linija kompanije podrazumeva izradu i distribuciju ženskih i muških pantalona od keper platna. Konačan proizvod će se, ukoliko zadovolji standarde tržišta, naći širom Evrope. Time će se , prema rečima gostiju iz Italije, steći uslovi za proširenje proizvodnih kapaciteta novopazarskog pogona.

„Kada je u Novom Pazaru reč, već sada je jasno da se radi  o kompetentnim ljudima, koji poznaju proces proizvodnje, poslovanja i sklapanja  partnerskih odnosa sa okruženjem. Radna snaga I znanje koji radnici imaju je ono što je u Evropi prepoznato.  Ako sve bude teklo po planu, na našu inicijativu u ovaj grad će za kratko vreme investirati i proizvođači lake konfekcije, naši direktni poslovni partneri iz Italije. “, rekao je predstavnik ove fime Andjelo Amirati.

Novopazarac Nihad Smajović već dugo godina živi u Italiji. On je tamošnjim privrednicima predstavio potencijale ovog kraja I kako bi na taj način privukao investiture.

Ova vest verovatno je obradovala nezapsolene građane, koji su stručni u ovoj oblasti, jer je Novi Pazar od davnina poznat kao centar tekstilne industrije sa velikim brojem kvalifikovanih građana za izradu odevnih predmeta. Taj potencijal već prepoznaju i investitori.

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

4 hours ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

17 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

17 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

17 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

1 day ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

1 day ago