Vesti

Italijanska firma otvara pogon u Novom Pazaru

Italijanska kompanija “Moda kampanja“ uposliće u naredne tri godine  tri stotine radnika u  Novom Pazaru. Kako je najavljeno na sastanku predstavnika te firme Andjela Amiratija i gradonačelnika dr Meha Mahmutovića, pogon će biti otvoren u martu i u prvoj etapi biće zaposleno 50 radnika.  Inače , proizvodna linija ove kompanije podrazumeva izradu i distribuciju ženskih i muških pantalona od keper platna.

Privrednik iz Italije Anđelo Amareti došao je u Novi Pazar  sa namerom da u ovom gradu otvori pogon za izradu muških i ženskih pantalona od keper platna. Ove godine posao će dobiti 50 najkvalifikovanijih radnika u oblasti tekstilne industrije, dok će se taj broj u naredne tri godine povećavati.

Ovaj italijanski investitor  uložiće u novopazarski kraj 3, 5 miliona eura, a  pokretanje proizvodnje najavljeno je već  za početak marta ove godine. U firmi čije je sedište u Napulju, prema rečima gradonačelnika dr Meha  Mahmutovića,  Novi Pazar procenjen je kao najkompetentniji kada je reč o proizvodnji  odevnih predmeta , te  je nakon uvida u proizvodne potencijale, a nakon razgovora sa ministrom Rasimom Ljajićem i gradskim rukovodstvom „Moda kampanja „ odlučila da   ovde investira.

„Mašine su već pripremljene , a uskoro počinje i proivodnja. Ono što raduje jeste da su i druge italijanske firme prema rečima našeg gosta zainteresovane da investiraju u ovaj kraj. Važno je da će i plate u fabrici koja počinje sa radom biti dobre. Kao grad, izaći ćemo u susret ovoj i svim ostalim kompanijama jer nam je želja da  za dobrobit građana oživimo domaću privredu“, rekao je Mahmutović.

Proizvodna linija kompanije podrazumeva izradu i distribuciju ženskih i muških pantalona od keper platna. Konačan proizvod će se, ukoliko zadovolji standarde tržišta, naći širom Evrope. Time će se , prema rečima gostiju iz Italije, steći uslovi za proširenje proizvodnih kapaciteta novopazarskog pogona.

„Kada je u Novom Pazaru reč, već sada je jasno da se radi  o kompetentnim ljudima, koji poznaju proces proizvodnje, poslovanja i sklapanja  partnerskih odnosa sa okruženjem. Radna snaga I znanje koji radnici imaju je ono što je u Evropi prepoznato.  Ako sve bude teklo po planu, na našu inicijativu u ovaj grad će za kratko vreme investirati i proizvođači lake konfekcije, naši direktni poslovni partneri iz Italije. “, rekao je predstavnik ove fime Andjelo Amirati.

Novopazarac Nihad Smajović već dugo godina živi u Italiji. On je tamošnjim privrednicima predstavio potencijale ovog kraja I kako bi na taj način privukao investiture.

Ova vest verovatno je obradovala nezapsolene građane, koji su stručni u ovoj oblasti, jer je Novi Pazar od davnina poznat kao centar tekstilne industrije sa velikim brojem kvalifikovanih građana za izradu odevnih predmeta. Taj potencijal već prepoznaju i investitori.

Podeli