Categories: Politika

Kulturno-umetničko veče “Umetnost na dar“

Udruženja mladih stvaralaca i Kulturni centar organizovali su kulturno – umetničko veče „Umetnost na dar“ sinoć u dvorani Kulturnog centra pred prepunom salom.

Kako je istakla koordinatorka ovog programa Enisa Curić cilj je da mladi prezentuju svoje ideje i dar kroz glumu, pesmu i recitovanje. Program je otvorio naš poznati pisac Enes Nikšić.

Koliko mladih umetnika i stvaralaca ima Novi Pazar i Sandžak uopšte govore i brojni kulturni događaji i predstave, ali i udruženja koja okupljaju sve te mlade talente. Udruženje mladih stvaralaca je jedno od tih koje je želelo da pokaže svom gradu koliko on ima mladih umetnika kao i da, kako kaže koordinatorka ovog udruženja Enisa Curić, širi i neguje umetnost.

„Večeras se baziramo, pre svega na književnost, glumu, muziku i umetnost. Nama je cilj da predstavimo mlade iz svih krajeva Sandžaka, da ljudi vide koliko mi imamo talenata i da predstavimo različite vrste umetnosti na što kreativnini način“, dodala je Curić.

Kulturno-umetničko veče „Umetnost na dar“ organizovalo je Udruženje mladih stvaralaca zajedno sa Kulturnim centrom a u saradnji sa Forumom za kreativno delovanje. Ovo je, kako ističe Enisa Curić, još jedan u nizu projekata koje Društvo mladih stvaralaca sprovelo u delo.

A. Ademović

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Napad na policiju u Tutinu: Nepoznata lica pucala u kopnenoj zoni bezbednosti

Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju za nepoznatim napadačima, koji su danas iz vatrenog oružja…

8 hours ago

Sjajan meč Pazarca u Rimu: Medvedev u tri seta savladao Međedovića

Danil Medvedev posle velike borbe u Rimu savladao fantastičnog Hamada Međedovića.

9 hours ago

”Rumelisiad” organizuje Balkanski ekonomski samit u Beogradu

U organizaciji turskog udruženja privrednika ''Rumelisiad'' u Beogradu će u četvrtak, 16. maja biti održan…

13 hours ago

Novi Pazar – Spartak 0:1

Sejduba Suma pogodio stativu iz penala u 45. minutu.

13 hours ago

Dejan Aleksić dobitnik književne nagrade ”Ismet Rebronja”

Na konkurs za regionalnu pjesničku nagradu ''Ismet Rebronja'' koji organizuje narodna biblioteka ''Dositej Obradović'' iz…

14 hours ago

Učenici Medicinske škole drugi u zemlji u pružanju prve pomoći

Učenici srednje Medicinske škole "Dva heroja" iz Novog Pazara osvojili su drugo mesto na Republičkom…

16 hours ago