Categories: Sport

Fortuna i sudije saveznici Partizana

Odbojkaši Partizana su se provukli u Novom Pazaru, u duelu osmine finala Kupa-2:3. Beograđani su na skutima sreće, uz nekoliko vrlo spornih sudijskih odluka, posebno u trećem setu,na štetu domaćina, uspeli da se plasiraju u narednu rundu takmičenja.

Inače, bio je ovo duel, koji se dijamentralno razlikovao od onog prvenstvenog dva tima, takođe u Pendiku, početkom novembra,kada su crno-beli slavili maksimalnim rezultatom.

Posle velike borbe u prvom setu, Bonićeva četa je odolevala do 19:20, da bi gosti, blokom Mrdaka na Ristiću, otišli na 20:23, zatim i 21:24. Prve dve set lopte Pazarci su neutralisali, ali je treću realizovao Mrdak, koji je bio bolji od dvojnog bloka za 23:25.

U nastavku, budi se Novi Pazar. Nošen fantastičnom podrškom sa tribina, plavi su poveli 7:5,  Partizan uzvraća na 9:9, a onda Bonić umesto Božovića uvodi mlađanog Duštinca što je rezultiralo  najboljom partijom Pazaraca, u dosadašnjem delu sezone. Odlešili su se  na 11:9. razlika je potom konstanno rasla a nakon toka razlika je konstantno rasla, 14:11, da bi Zatrić iz “četvorke” obezbedio lagodnih 21:15,pa do 24:16 i osam set lopti. Treća je iskorišćena.

Partizan se brzo oporavio i u trećem setu konstantno bio u prednosti, do maksimalnih 12:16. Bonić je promenio tehničare, Bulatović je ušao umesto Perića, publika je dala dodatni zamajac, pa su Pazarci poveli sa 18:17. U tim trenucima blistao je Ristić. Vodeći tim Superlige je, ipak, sačuvao hladnokrvnost, a domaćin je iskazao nezadovoljstvo nekim sudijskim odlukama,kojih je bilo nekoliko veoma sumnjivih. Perić se vratio u igru, Hamzagić je prošao i izblokirao, pa je vođstvo Beograđana od 20:24 umalo sustignuto. Petar Nikolić je, uz dosta sreće, poentirao za odlučujući poen u trećem setu.

Predaja Zatriću i saigračima,naravno, nije bila ni u podsvesti u četvrtom setu. Posle startne prednosti domaćih,period obostranih oscilacija,mada je Novi Pazar konstantno imao vođstvo od jednog do pet poena. Furioznom završnicom, uz fanstastične role Hamzagića i Ristića, te lukavih servisa Perića,  napad Božovića doneo je  taj-brek.

U petom setu, dugo se igralo na poen razlike. Kod promene strana, Pazar je imao minimalnih 8:7, ali je Partizan vezao tri poena za 8:10. Sačuvali su Vasovićevi puleni stečeni kapital, kontrom Mrdaka dobili poslednji period rezultatom 11:15 i sa ukupnih 2:3 plasirali se među osam najboljih timova u Kupu Srbije, mada i da je bilo obrnuto ne bi bilo nezasluženo,jer je Novi Pazar bio,uslovno rečeno manje srećan, a Partizan viši miljenik arbitara.

(Foto:Andrija Jovanović)

E.Nailović

STATISTIKA:

NOVI PAZAR – PARTIZAN  2:3 (23,25,25:18,23,25,25:19,11:15)
Dvorana Pendik. Gledalaca: 1300.
Sudije: Janković (Niš), Popović (Kraljevo)

NOVI PAZAR:
Zoranić, Marinković 13, Perić 4, Duštinac 2, Ristić 15, Zuković, Božović 7, Brzaković, Zatrić 13, Bulatović, Hamzagić 26, Kapur (Libero)

Trener: Dragan Bonić

PARTIZAN:
Ivković, Lopar 12, Kostić 3, Mrdak 24, Majstorović 10, Jokanović, Petar Nikolić 7, Marko Nikolić 22, Popović, Rajković (Libero)
Trener: Vladimir Vasović.

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

50 mins ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

14 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

14 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

14 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

1 day ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

1 day ago