Categories: Društvo

Novi Pazar domaćin dvadesetog Republičko takmičenja tekstilnih i kožarskih škola

Škola za dizajn tekstila i kože u Novom Pazaru domaćin je 20. Republičkog takmičenja učenika tekstilnih i kožarskih škola Srbije.

Revijom visoke mode „Mesečev hod“ učenika ove škole otvoreno je ovo takmičenje na kojem je takođe, predstavljena i  zajednička revija svih učesnika. Osim brojnih učenika i roditelja, te direktora novopazarskih srednjih škola, sinoćnoj manifestaciji prisustvovali su i predstavnici gradske uprave, direktor USAID-ovog programa za lokalni ekonomski razvoj Hauard Okman i predsednica poslovnog udruženja kožarskih i tekstilnih škola Mirjana Ristić.

Svoje talente, đaci Srednje škole za dizajn tekstila i kože u Novom Pazaru, pokazali su sinoć revijom visoke mode pod nazivom „Mesečev hod“, koja je inspirisana svemirom. Takođe, publika je imala priliku da vidi i modele ostalih predstavnika takmičarskih škola.

„Imali smo sreće da uspostavimo saradnju sa upravom škole koja je bila zainteresovana da radi na tome, ali i da kadrovi koje oni školuju doprinose prosperitetu tekstilne industrije u gradu“ rekao je direktor USAID-ovog programa za lokalni ekonomski razvoj Hauard Okman.

„Grad Novi Pazar će učiniti sve da pomogne srednjim stručnim školama, pogotovo tekstilnoj školi ali i ugostiteljskoj i tehničkoj u razvijanju svojih potencijala, jer od obrazovanja tih mladih ljudi, koji se školuju u ovim školama, zavisi razvoj naših fabrika, malih i srednjih preduzeća“, kazao je pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Faruk Suljević.

Suljević ističe da nema bolje saradnje od one između školstva i privprede i da je to budućnost Novog Pazara. Danas je održano takmičenje u šest disciplina, kao i izlozba, dok je za sutra planirana dodela nagrada i diploma za najuspešnije učenike.

A. Biševac

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

17 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

24 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

24 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

24 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

24 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

1 day ago