Društvo

Novi Pazar domaćin dvadesetog Republičko takmičenja tekstilnih i kožarskih škola

Škola za dizajn tekstila i kože u Novom Pazaru domaćin je 20. Republičkog takmičenja učenika tekstilnih i kožarskih škola Srbije.

Revijom visoke mode „Mesečev hod“ učenika ove škole otvoreno je ovo takmičenje na kojem je takođe, predstavljena i  zajednička revija svih učesnika. Osim brojnih učenika i roditelja, te direktora novopazarskih srednjih škola, sinoćnoj manifestaciji prisustvovali su i predstavnici gradske uprave, direktor USAID-ovog programa za lokalni ekonomski razvoj Hauard Okman i predsednica poslovnog udruženja kožarskih i tekstilnih škola Mirjana Ristić.

Svoje talente, đaci Srednje škole za dizajn tekstila i kože u Novom Pazaru, pokazali su sinoć revijom visoke mode pod nazivom „Mesečev hod“, koja je inspirisana svemirom. Takođe, publika je imala priliku da vidi i modele ostalih predstavnika takmičarskih škola.

„Imali smo sreće da uspostavimo saradnju sa upravom škole koja je bila zainteresovana da radi na tome, ali i da kadrovi koje oni školuju doprinose prosperitetu tekstilne industrije u gradu“ rekao je direktor USAID-ovog programa za lokalni ekonomski razvoj Hauard Okman.

„Grad Novi Pazar će učiniti sve da pomogne srednjim stručnim školama, pogotovo tekstilnoj školi ali i ugostiteljskoj i tehničkoj u razvijanju svojih potencijala, jer od obrazovanja tih mladih ljudi, koji se školuju u ovim školama, zavisi razvoj naših fabrika, malih i srednjih preduzeća“, kazao je pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Faruk Suljević.

Suljević ističe da nema bolje saradnje od one između školstva i privprede i da je to budućnost Novog Pazara. Danas je održano takmičenje u šest disciplina, kao i izlozba, dok je za sutra planirana dodela nagrada i diploma za najuspešnije učenike.

A. Biševac

Podeli