Categories: Društvo

Priznanja za najbolje učenike

Učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja Novog Pazara, Sjenice i Tutina, koji su ostvarili odlične uspehe kao i rezultate na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, uručena su priznanja Ministarstva prosvete i nauke.

Priznanja najuspešnijima uručili su gradonačelnik, dr Meho Mahmutović i pomoćnik ministra prosvete, dr Zoran Kostić. Prijem je organizovan u saradnji sa Školskom upravom Novog Pazara, po četvrti put. Akciju je podržala kompanija „Politika“.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović je rekao da su đaci generacija osnovnih i srednjih škola ponos svojih roditelja, ali i  nastavnika i direktora škola u kojima su oni stekli obrazovanje. On je mladima poručio da je put uspeha, kojim idu siguran i pravi.

„Bez obrazovanja nema perspektive, i zato mi koji vodimo grad maksimalno ulažemo u obrazovanje. Vi ste na početku dobrog puta, na kome ćete ostvarivati sjajne rezultate i to što ste već sad u vašim godinama jedna vrsta lidera , čini nas izuzetno ponosnim. Najbolji moraju biti vođe, lideri, a to ste vi, jer jeste najbolji. Čestitam vam od srca, a u nama uvek imate bezrezervnu podršku“, rekao je Mahmutović.

U ime ministra nadležnog ministarstva Žarka Obradovića đacima generacije čestitao je Zoran Kostić, koji je tom prilikom rekao da biti đak generacije ne znači samo imati sve petice i primerno vladanje, već učestvovati na brojnim takmičenjima i na taj način promovisati svoj grad ,školu, ali i zemlju.

“Vi ste to tokom školovanja činili na najbolji mogući način i zaslužujete da vaš trud bude istaknut. Siguran sam da će među vama biti i u budućnosti mnogo onih koji će nas na najbolji način prezentovati i u budućnosti. Neka ovo bude podstrek za budući rad, da kada sve što ste započeli i što izučavate, na kraju i završite, ostanete u zemlji kao njen potencijal i uspešni profesionalci“, rekao je Kostić.

Načelnik Školske uprave u Novom Pazaru Menusr Memić kaže da je u školama u ovom gradu gde ima preko 2000 učenika, pravi uspeh postići dobre rezultate i biti đak generacije.

Đaci su obećali da će se truditi da i ubuduće budu najbolji i zahvalili za pažnju koja im se pruža od strane lokalne, a i državne vlasti.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović već tradicionalno svake godine organizuje prijem za đake generacije svih novopazarskih škola. Oni su ove godine nagradjeni sa 5000 dinara i knjigama domaćih autora.

S.Dražanin

Foto: Senko Župljanin

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

2 hours ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

15 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

15 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

15 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

1 day ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

1 day ago